Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σκουρλέτης-ΣΕΤΕ: Συμφωνία για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

11 Μάρτιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 10-3-2015

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα μεγέθη και οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στη βάση της επίδρασής του στη συνολική απασχόληση, αλλά και οι συνθήκες εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της απασχόλησης και της ασφάλισης, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη διαιτησία για τις εργατικές διαφορές, τα οποία έθεσε ο υπουργός Εργασίας και σχετίζονται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο υπουργός επανέλαβε την βούληση για την άμεση κατάργηση της υφιστάμενης διάκρισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός είμαι μικρότερος για νέους κάτω των 25 ετών.

Στη συνάντηση εκφράστηκε γενική συμφωνία για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για την πρωτοβουλία επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης