Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σκουρλέτης-ΣΕΤΕ: Συμφωνία για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 10-3-2015

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα μεγέθη και οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στη βάση της επίδρασής του στη συνολική απασχόληση, αλλά και οι συνθήκες εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της απασχόλησης και της ασφάλισης, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη διαιτησία για τις εργατικές διαφορές, τα οποία έθεσε ο υπουργός Εργασίας και σχετίζονται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο υπουργός επανέλαβε την βούληση για την άμεση κατάργηση της υφιστάμενης διάκρισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός είμαι μικρότερος για νέους κάτω των 25 ετών.

Στη συνάντηση εκφράστηκε γενική συμφωνία για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για την πρωτοβουλία επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο