Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας

Καρποδίνης Μαρκ. Δημήτριος
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι. Λογιστής (Α’ τάξης) - Φοροτεχνικός

Αναλυτής συστημάτων πληροφορικής
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven


 

 

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα
 

Το «σχόλιο» αυτό είναι το πρώτο μου για το έτος 2015 και θέλω να ευχηθώ σε όλους κουράγιο για τις υποχρεώσεις που έρχονται και καλή δύναμη ώστε να αντέξουμε και να ανταποκριθούμε στις καθημερινές προκλήσεις της δουλειάς μας.

Πλέον, στην ομάδα των συντακτών του «σχολίου της Δευτέρας» προστέθηκα κι εγώ, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο των Κωνσταντίνων (Νιφορόπουλου, Κουλογιάννη και Γραβιά).
 

Καθημερινά ακούμε διαρκώς για «φρέσκες ιδέες» πολιτικών που θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή και θα μειώσουν την παραβατικότητα. Υπάρχει ένας καταιγισμός από πληροφορίες (πολυγραφημένες εγκύκλιοι, νομολογία, κ.λπ.) που καλούμαστε ως λογιστές-σύμβουλοι να διαβάζουμε διαρκώς ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας όσο το δυνατόν αρτιότερες υπηρεσίες, για τις οποίες βέβαια δεν αμειβόμαστε πάντα.


Στην εβδομάδα που πέρασε σε πολιτικό επίπεδο σε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Υπουργό Οικονομικών ανακοινώθηκε ρύθμιση που θα φορολογεί τις καταθέσεις του εξωτερικού ώστε αυτές να νομιμοποιούνται καταβάλλοντας τον φόρο που αναλογεί. Επίσης φημολογείται ότι θα υπάρχουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες αλλά και μειώσεις στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ από 23% στο 15%. Σίγουρα όλες τις παραπάνω κινήσεις στόχο έχουν την εισροή χρήματος στα κρατικά ταμεία αλλά θα δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητα που τελικά θα έχουν.

Προσωπικά πιστεύω πως για να εφαρμόζεται αποδοτικά ο Νόμος και να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες οι φοροφυγάδες πρέπει καταρχήν το νομικό πλαίσιο να περιορίζεται σε λίγες και απλές διατάξεις (εδώ έχουμε βιομηχανία δημιουργίας εγκυκλίων). Πάντως το ΣΔΟΕ σε έρευνες που πραγματοποίησε το 1ο δίμηνο του 2015 κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες κατά της απάτης και της διαφθοράς. Ας ελπίσουμε αυτό το αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας να ολοκληρωθεί με την είσπραξη των προστίμων που θα καταλογιστούν.  [Δείτε εδώ σχετικά]


Την περασμένη εβδομάδα με δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε από τη Γ.Γ.Δ.Ε. αναφορικά με την υποβολή καταστάσεων πελατών-προμηθευτών έτους 2014, έγινε γνωστό ότι δεν απαιτείται τροποποίηση των καταστάσεων πελατών-προμηθευτών σε περίπτωση που η διαπιστωθείσα, μετά από έλεγχο, απόκλιση δεν υπερβαίνει το ποσό των 10 ευρώ.

Το διάβασα και «ησύχασα» για τις τυχόν αποκλείσεις που έχω. Δηλαδή, σαν να έχουμε ένα φράκτη όπου από πάνω περνάνε λιοντάρια και εμείς ψάχνουμε τα μυρμήγκια που περνάνε κάτω από τον φράκτη.

Κάποιο «θεωρητικό μυαλό» το σκέφτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε σίγουρα να αποτύχει το μέτρο. Θεωρώ σχεδόν σίγουρη την -τουλάχιστον- εξάμηνη υποβολή της Μ.Υ.Φ. και το όριο των αποκλίσεων στα 300€. Αν και προσωπικά πιστεύω πως αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το όριο υποβολής και όχι το όριο αποκλίσεων. Προτείνω μάλιστα την θέσπιση ορίου στα 500€ το οποίο συμπίπτει με το όριο των συναλλαγών που υποχρεωτικά εξοφλούνται με τραπεζικό μέσο. 
 


Όπλο κατά της φοροδιαφυγής θεωρεί ο υπ. Οικονομικών κ. Βαρουφάκης ότι μπορεί να αποτελέσει η πρόσληψη και η ένταξη στον φοροελεγκτικό μηχανισμό μυστικών στρατολογημένων φοροπρακτόρων οι οποίοι θα αμείβονται με την ώρα εκδίδοντας Α.Π.Υ. .

Αντίθεση εκφράζουν οι εφοριακοί -και όχι μόνο- στο σχέδιο αυτό του υπ. Οικονομικών. [Δείτε εδώ σχετικά]Η πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ κ. Ρεβέκκα Μπασματζίδου, τόνισε πως «Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι». ( δείτε αναλυτικά εδώ )Όσον αφορά στα δικά μας, η εβδομάδα που πέρασε ήταν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.

Ξεκινάω παραθέτοντας και σχολιάζοντας τις αποφάσεις/εγκυκλίους που κοινοποιήθηκαν:

ΠΟΛ.1028/23.1.2015 - Αγρότες: Προαιρετική υποβολή στοιχείων μισθώσεων εφόσον το μίσθωμα είναι μικρότερο των 80 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της  ΠΟΛ.1028/23.1.2015 τροποποιήθηκαν ορισμένες διατάξεις της απόφασης ΠΟΛ.1013/7.1.2014 η οποία σχετίζεται με την υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Εκτός των άλλων τροποποιήσεων, σημαντικό ενδιαφέρον για τους αγρότες παρουσιάζει η προαιρετική υποχρέωση υποβολής για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των ογδόντα (80) ευρώ. Στη περίπτωση που υπάρχει υποχρέωση υποβολής (μισθώματα άνω των 80,00 ευρώ) ή σε περιπτώσεις προαιρετικής υποβολής, η προθεσμία υποβολής παρατείνεται έως 31.3.2015. (Δείτε ολόκληρη την απόφαση ΠΟΛ.1028/23.1.2015, την απόφαση ΠΟΛ.1027/22.1.2015 καθώς και την κωδικοποιημένη απόφαση ΠΟΛ.1013/7.1.2014 στο αρχείο νόμων και αποφάσεων του κόμβου.)

Να τονίσουμε επίσης πως μετά από δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014 έως την 31/03/2015 ( δείτε αναλυτικά εδώ)


ΠΟΛ.1056/2015 - Φορολογική μεταχείριση των προβλέψεων για απόσβεση επισφαλών απαιτήσεων μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του νέου Κ.Φ.Ε.

'Όπως αναφέρει η εγκύκλιος από την 1.1.2014, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, καθόσον πλέον, δεν σχηματίζονται προβλέψεις ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι επισφαλείς απαιτήσεις, όπως συνέβαινε με τις διατάξεις της περ. θ' της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994 (παλαιός Κ.Φ.Ε.), αλλά αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, ικανή και αναγκαία συνθήκη για το σχηματισμό πρόβλεψης ή τη διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων είναι να έχουν αναληφθεί προ του σχηματισμού ή της διαγραφής οι κατάλληλες ενέργειες για τη διασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης της εν λόγω απαίτησης.

Ο υπολογισμός των προβλέψεων γίνεται με βάση το χρόνο κατά τον οποίο παραμένουν ανείσπρακτες οι υπόψη απαιτήσεις και ανάλογα με το ποσό της ληξιπρόθεσμης απαίτησης (οφειλόμενο υπόλοιπο απαίτησης).  

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την απόφαση στην αξία της απαίτησης, προκειμένου (για τον υπολογισμό πρόβλεψης επισφαλών απαιτήσεων) δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνονται οι πωλήσεις ή υπηρεσίες, καθόσον δεν αποτελεί ακαθάριστο έσοδο της επιχείρησης. Αντίθετα, λαμβάνονται υπόψη τυχόν επιστροφές ή εκπτώσεις επί των διενεργηθεισών πωλήσεων ή παρασχεθεισών υπηρεσιών. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη απαιτήσεις έναντι πελατών τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. 

Δηλαδή για να υπολογίσεις το ποσοστό πρόβλεψης  βασικό κριτήριο είναι οι μήνες υπερημερίας ( και πάντα πάνω από 12 μήνες ) δηλαδή χρειάζεται να παρακολουθούμε εξωλογιστικά σε καταστάσεις τις συναλλαγές των επισφαλών πελατών μας ανά παραστατικό (διότι κάποια στιγμή θα μας ζητήσουν να τεκμηριώσουμε τον τρόπο υπολογισμού) ενώ για να  διαγραφεί η απαίτηση για φορολογικούς σκοπούς πρέπει να πληρούνται σωρευτικά και η τρεις παρακάτω  προϋποθέσεις :

α) να έχουμε εγγράψει το ποσό της οφειλής ως έσοδο,

β) να έχουμε διαγράψει από την καρτέλα του επισφαλούς πελάτη μας την ανείσπρακτη οφειλή και

γ) να έχουμε προβεί στις κατά νόμο ενέργειες ( Διαταγή είσπραξης ) για την είσπραξη της απαίτησης.

 

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί το μπλέξαμε τόσο (δείτε αναλυτικά εδώ) τον υπολογισμό της πρόβλεψης διογκώνοντας το εργασιακό κόστος των λογιστηρίων. Σίγουρα δεν έχουν κατανοήσει οι αρμόδιοι τον όγκο υποχρεώσεων που καλούνται οι συνάδελφοι Λογιστές να φέρουν εις πέρας. (Άλλο η θεωρία των εγκυκλίων και άλλο η εφαρμογή τους στην πράξη).

Δείτε επίσης το χρηστικό άρθρο που δημοσιεύουμε σήμερα σχετικά με το θέμα των προβλέψεων από επισφαλείς απαιτήσεις. [ «Φορολογικές» προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων - Ο νέος τρόπος υπολογισμού - Μια «ταξινόμηση» της ΠΟΛ.1056/2.3.2015ΠΟΛ.1055/27.2.2015 - Δικαίωμα έκπτωσης και επιστροφής ΦΠΑ παγίων Αγροτικών Συνεταιρισμών που προορίζονται για χρήση από τα μέλη τους.

Τα πάγια των Αγροτικών Συνεταιρισμών και γενικότερα των Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων (συμπεριλαμβανομένων των Οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών) αν και δεν τα θέτουν οι ίδιοι σε εκμετάλλευση αλλά τα διαθέτουν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των μελών τους, στα πλαίσια της οικονομικής τους δραστηριότητας και του σκοπού τους γενικότερα ( δεδομένου ότι τα μέλη υποχρεούνται να παραδώσουν σε αυτούς σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους (80-90%), με σκοπό την προαγωγή του κοινού σκοπού )  δίνεται η δυνατότητα στον υποκείμενο του φόρου να εκπέσει από το φόρο των εκροών το φόρο των εισροών (εμπορευμάτων, παγίων, παγίων με επιδότηση κλπ.), εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιήσει τις εισροές αυτές σε φορολογητέες πράξεις.  ( δείτε αναλυτικά εδώ )

 

Βοηθητικός πίνακας για την υποβολή στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ. από διάφορους φορείς

Μετά την τροποποίηση της απόφασης ΠΟΛ.1054/2.3.2015 που τροποποίησε σε αρκετά σημεία ( διαβάστε τη σχετική είδηση) την απόφαση ΠΟΛ. 1033/28.1.2014, η επιστημονική ομάδα του TAXHEAVEN προχώρησε άμεσα στην επικαιροποίηση του άρθρου με τίτλο Βοηθητικός πίνακας για την υποβολή στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ. από διάφορους φορείς
Νέος τρόπος έκδοσης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Από 1η Μαρτίου 2015, οι αιτήσεις για χορήγηση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και αντιγράφων για στοιχεία καταχωρισμένα στο Γ.Ε.ΜΗ. θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα αιτήματα για χορήγηση πρακτικού Γενικής Συνέλευσης Ανωνύμου Εταιρείας είτε από παραστάντα στην Γενική Συνέλευση μέτοχο είτε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση με την επίκληση έννομου συμφέροντος, οπότε η σχετική αίτηση δεν υποβάλλεται ηλεκτρονικά αλλά μόνο ενώπιον της αρμόδιας για την τήρηση του φακέλου της ανώνυμης εταιρίας Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. μαζί με τα έγγραφα που αποδεικνύουν κατά περίπτωση το ειδικό έννομο συμφέρον. Επίσης από 1ης Μαρτίου 2015 τα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και αντίγραφα τα οποία θα εκδίδονται από το Γ.Ε.ΜΗ.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική απόφαση με  αρ. πρωτ.: 21026/25.2.2015 προκειμένου να ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τη σχετική διαδικασία.


Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αρχικά το νομοσχέδιο κοινοποιήθηκε για διαβούλευση και κατατέθηκε άμεσα στη Βουλή με σκοπό την θέσπιση μέτρων για την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών της κοινωνίας σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια και τεκμηρίων.

Μεταξύ άλλων αφορά την :

  • Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
  • Επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης
  • Επιδότηση σίτισης σε νοικοκυριά
  • Ρυθμίσεις οργανωτικής φύσεως με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς

Τον τρόπο συνεργασίας  μεταξύ των διοικητικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών την υλοποίηση ελεγκτικών ενεργειών, τη δημιουργία επιτελικού σχεδιασμού για τις συντονισμένες δράσεις των ελεγκτικών μηχανισμών στη πάταξη της φοροδιαφυγής. (Δείτε αναλυτικά την αιτιολογική του νομοσχεδίου εδώ)

 

 

Μην ξεχάσουμε την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στο Ο.Ε.Ε. η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 20/03/2015 με την  οποία θα δηλώσουμε ότι ασκούμε το επάγγελμα του «Λογιστή Φοροτεχνικού», ότι δεν έχουμε καταδικασθεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 340/1998, ότι δεν έχουμε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών και ότι έχουμε παρακολουθήσει όλη την αναγκαία εκπαίδευση που αντιστοιχεί στο επίπεδο της επαγγελματικής του κατάταξης, η οποία παρέχεται από το Ο.Ε.Ε.. Όλη την εκπαίδευση όμως έτσι; μην τυχόν πιάσω κάποιον να δηλώσει ψέματα. 

Αυτή βέβαια η υποχρεωτικότητα της  εκπαίδευσης δεν μου "κάθεται" καλά. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν οι εισηγητές να είναι πιστοποιημένοι και εφόσον παρακολουθήσεις από οποιοδήποτε φορέα εκπαίδευσης σεμινάριο με πιστοποιημένους εισηγητές να είναι το ίδιο αλλά προφανώς -ίσως λέω- δεν ενδιαφέρει η εκπαίδευση αλλά η καταβολή του ποσού εκπαίδευσης. (Δείτε εδώ σχετικά)

Αναφορικά με τη διαδικασία που απαιτείται για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μπορείτε να μελετήσετε το αναλυτικότατο άρθρο της συναδέλφου Ειρήνης Λιαπάτη με θέμα: Οδηγίες βήμα βήμα, για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού. 


 

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας προβλέπει το νομοσχέδιο μαμούθ για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα που διανύουμε. (δείτε αναλυτικά εδώ)

 

 

Όπως ήδη γνωρίζουμε, είχε δοθεί παράταση (αρχικά με δελτίο τύπου),  μέχρι 31/03/2015 για τη δήλωση μεταβολής της επαγγελματικής εγκατάστασης για τα φυσικά πρόσωπα που κατά τη διάρκεια της χρήσης 2014 χρησιμοποιούσαν ως έδρα την κατοικία τους χωρίς να δηλώσουν την εν λόγω μεταβολή στο τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. (χωρίς την επιβολή κυρώσεων ). 

Να σημειώσουμε πως τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούσαν να υποβάλλουν μεταβολή στο Μητρώο της επαγγελματικής εγκατάστασης μέχρι 20/02/2015. Την εβδομάδα που μας πέρασε κοινοποιήθηκε και η σχετική απόφαση ( δείτε αναλυτικά εδώ)Περιοδικά

Κυκλοφόρησε άλλο ένα τεύχος του ενδιαφέροντος περιοδικού ΣυνΕργασία  με κύρια θέματα : Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης - Κανονισμοί εργασίας

Αναλυτικά τα περιεχόμενα του περιοδικού έχουν ως εξής:

Ποιες αλλαγές επίκεινται στη νομοθεσία των εργασιακών σχέσεων
- Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας
- Παροχή στοιχείων σε ενδιαφερόμενους - Χορήγηση αντιγράφων, εξαγγελιών κ.λπ.
- Μη καταβολή εισφορών Δώρου Χριστουγέννων οδηγών ταξί, έτους 2014 (βάσει του Γ.Ε. Α42/1/8-1-2015)
- Προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος/ Ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχουν υπαχθεί στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1.1.1993
- Παλαιοί και Νέοι Ασφαλισμένοι - Παράλληλη Ασφάλιση
- Η κατάρτιση των κανονισμών εργασίας
- οι συνδρομητές μας ρωτούν... εμείς απαντούμε !


 

 Προθεσμίες

Μην ξεχάσουμε τις προθεσμίες της τρέχουσας εβδομάδας. Μεταξύ των άλλων έχουμε να υποβάλουμε

·Μέχρι 10/03 (με αποστολή Γραμματίου Είσπραξης ) σε δημοτικό ή κοινοτικό Ταμείο το δικαίωμα υδροληψίας που αφορά τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης μέχρι 20/03 έχουμε να καταβάλουμε  στις Τράπεζες το αγγελιόσημο υπέρ ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ. Η υποχρέωση αυτή αγορά το κάθε ημερολογιακό δίμηνο και καταβάλετε μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που ακολουθεί το δίμηνο από το διαφημιζόμενο ή εφόσον μεσολαβεί διαφημιστής κατ' εντολή του διαφημιζόμενου, από το διαφημιστή. (Σχετικές διατάξεις . -ΠΟΛ.1217/29.7.1996 - Άρθρο 12 νόμου 2328/1995)

'Όπως πάντα μπορείτε να συμβουλεύεστε το "Ημερολόγιο προθεσμιών" του κόμβου, το οποίο ενημερώνεται και επικαιροποιείται άμεσα μετά από κάθε αλλαγή.
Τα νέα από το Σ.τ.Ε.

Μία ακόμη σημαντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση 86/2015 έγινε γνωστό ότι,  δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η δυνατότητα που έχει ο φορολογούμενος να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο διοικητικό δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου του που επιβαρύνεται με Φ.Α.Π.


Ασφαλιστική ικανότητα Ι.Κ.Α.

Μετά τις ατελείωτες ουρές πολιτών στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α., η Διοίκηση του Ιδρύματος, κοινοποίησε ένα δελτίο τύπου αναφορικά με το θέμα αυτό, το οποίο μπορείτε να το μελετήσετε αναλυτικά (Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας χωρίς προσέλευση στα Υποκ/τα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.). Βέβαια, το δελτίο τύπου βγήκε κατόπιν εορτής αφού οι πολίτες -λόγω ελλιπούς ενημέρωσης- είχαν κατακλύσει τα υποκαταστήματα , σχηματίζοντας ουρές από τα ξημερώματα, προκειμένου να ανανεώσουν τα βιβλιάριά τους. Δυστυχώς για μια ακόμη εβδομάδα η επικαιρότητα ήταν αρκετά πλούσια και οι υποχρεώσεις μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο πολλές.

Το υπουργείο έχει φροντίσει για μια ακόμα φορά να μας κρατάει σε αγωνία καθώς ακόμα περιμένουμε τα νέα φορολογικά έντυπα και πολλές διευκρινίσεις στην ερμηνεία άρθρων του Κ.Φ.Ε. (Διαβάστε πως περιγράφει ο φίλος και συνάδελφος Κων/νος Γραβιάς τι ακριβώς θα βιώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα).

Κλείνοντας το σημερινό σχόλιο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι  ο κόμβος έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 14/03 ένα χρηστικό σεμινάρια (webinar) για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. 

Το σεμινάριο αυτό (webinars) θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου σε μια νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα τελευταίας γενιάς.  Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα, να κατεβάζουν τις σημειώσεις, να συνομιλούν μεταξύ τους (chat), να βλέπουν ταυτόχρονα τους εισηγητές αλλά και τις παρουσιάσεις. Σε όλα τα σεμινάρια που πραγματοποιεί ο κόμβος οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν άμεσα τη βεβαίωση παρακολούθησης. Βιαστείτε γιατί μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις, δεν θα έχετε δυνατότητα υποβολής αίτησης και κατά συνέπεια παρακολούθησης του on line Σεμιναρίου. (Δηλώστε συμμετοχή από εδώ).


Καλημέρα σε όλους, καλή δύναμη και υπομονή σε αυτά που έρχονται. 

Υ.Γ. - Για να ξεφύγουμε και λίγο δείτε το παρακάτω χιπ χοπ αστείο video που κυκλοφορεί στο youtube

(Για όσους δεν το γνωρίζουν το Χιπ χοπ αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Τα 4 στοιχεία δεν αναπτύχθηκαν την ίδια χρονική στιγμή αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι ρίζες του ανάγονται στην δεκαετία του '70, όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα.)

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο