Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Διαδικτυακής Ομάδας Λογιστών στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη για την υποχρέωση ανάρτησης των ισολογισμών ΕΠΕ και ΙΚΕ

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης κ.Σταθάκη

Κύριε υπουργέ, οι διατάξεις που αναφέρονται στην υποχρέωση ανάρτησης των ισολογισμών ΕΠΕ και ΙΚΕ στα ηλεκτρονικά αρχεία ΤΟΥ ΓΕΜΗ παραπέμπουν ως προς τις προθεσμίες στις αντίστοιχες διατάξεις του Ν. 3190/1955 παράγραφος 2 του άρθρου 8.

Άρα πρέπει 20 ημέρες πριν τις γενικές συνελεύσεις των ΕΠΕ και ΙΚΕ οι οποίες γίνονται στις 31/03/2015 να έχουν γίνει ηλεκτρονικά οι αναρτήσεις των ισολογισμών.

Είναι φανερό ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει για δυο λόγους.

1. Εκκρεμούν εγκύκλιοι για τον προσδιορισμό των φορολογητέων καθαρών κερδών των επιχειρήσεων.

2. Η κατάσταση σήμερα στο ΓΕΜΗ καθώς ξεκίνησαν να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά των εταιρειών δεν επιτρέπει την έγκαιρη τακτοποίηση της πιο πάνω υποχρέωσης.

Τέλος προτείνουμε να παραταθεί η πιο πάνω προθεσμία αλλά και να εξεταστεί η μετάθεση των γενικών συνελεύσεων των ΕΠΕ και ΙΚΕ μαζί με τις ανώνυμες στις 30/06/2015 .Άλλωστε οι δηλώσεις των εταιρειών με την μορφή ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΑΕ υποβάλλονται την ίδια ημερομηνία ήτοι 30/06/2015.

Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο