Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣτΠ - Επιστροφή φόρου εισοδήματος που αφορούσε ποσό έκπτωσης λόγω εφάπαξ καταβολής του

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ


Κύκλος Σχέσεων Κράτους - Πολίτη
Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Μάρτιος 2015

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Μαίρη Κοτρωνιά
Ειδικοί Επιστήμονες: Χρυσούλα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Ζούβια

Ανώνυμη εταιρεία προσέφυγε στο Συνήγορο για την επιστροφή φόρου εισοδήματος που αφορούσε ποσό έκπτωσης λόγω εφάπαξ καταβολής του.

Η εταιρεία επέλεξε να εξοφλήσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, ποσού άνω των 30.000 ευρώ, μέσω της τραπεζικής υπηρεσίας e-banking, προκειμένου να ωφεληθεί από την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο, λόγω σφάλματος κατά τη συναλλαγή, προέκυψε μια διαφορά της τάξης των 17 λεπτών του ευρώ μεταξύ του καταβληθέντος και του οφειλόμενου ποσού.

Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε Σημείωμα Πληρωμής, το οποίο εκτός από τη διαφορά των 0,17 ευρώ περιελάμβανε και τα 470,20 ευρώ της έκπτωσης που δικαιούτο η εταιρεία λόγω της εφάπαξ καταβολής του φόρου της.

Η εταιρεία ζήτησε από την αρμόδια ΔOY να μην της καταλογιστεί το ποσό, και λαμβάνοντας αρνητική απάντηση, κατέβαλε το σύνολο των χρημάτων που απαιτούνταν, δηλαδή 470,37 ευρώ την ίδια ημέρα, προς αποφυγή της ύπαρξης οφειλών. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Συνήγορος ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να γίνει δεκτό το αίτημα της εταιρείας για επιστροφή του ποσού που αντιστοιχούσε στην έκπτωση της εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος.

Η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου αποδέχθηκε την πρόταση του Συνηγόρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο:

Τμήμα Επικοινωνίας
Παραγυιός Πέτρος τηλ. 2131306625
Παπαγεωργοπούλου Δημητρία τηλ. 2131306604


Ετικέτες για αναζήτηση εφάπαξ ΔΟΥ Συνήγορος επιστροφή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο