Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στην Ε.Ε. στην μείωση κόστους έναρξης μιας επιχείρησης

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ΕΠΑΝ ΙΙ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

2/3/2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα ενημέρωση για την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στις χώρες της Ένωσης, το 2014 σε σχέση με την δέσμευση τους να απλοποιήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται και να μειώσουν το κόστος έναρξης για να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση.

Συνολικά η Ε. Ε. έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην μείωση του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για την έναρξη μιας επιχείρησης.

Ενδεικτικά το 2008 ο μέσος όρος χρόνου και κόστους δημιουργίας μιας επιχείρησης ήταν 9 ημέρες και 463,00 ευρώ. Το 2014 ο χρόνος έχει πέσει μόνο στις 3,5 ημέρες και το κόστος στα 372,00 ευρώ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την καλύτερη πρόοδο στην μείωση του χρόνου δημιουργίας μια ατομικής επιχείρησης, με την απλοποίηση των διαδικασιών, την πέτυχαν η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Σουηδία.  Η Ελλάδα όμως, μαζί με την Βουλγαρία πέτυχαν  την καλύτερη πρόοδο στην μείωση του κόστους χάρη στην απλοποίηση των διαδικασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα σημείωσε μαζί με άλλες 5 χώρες βελτίωση σε όλους τους στόχους που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκόλυνση της έναρξης μιας επιχείρησης.

Δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση


Ετικέτες για αναζήτηση ενάρξεις απλοποίηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο