Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανοικτή επιστολή της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη

ΑΘΗΝΑ 13.2.2015

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 697

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη ακούσαμε στην ομιλία σας στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 10.2.2015, να αναφέρεσθε στους φορολογικούς μηχανισμούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και απολυτότητες.

Με την εμπειρία που αποκομίσατε από την σημαντική θέση που σας εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, πιστεύαμε να είχατε καταλάβει ότι η απουσία Πολιτικής βούλησης, κεντρικού σχεδιασμού, πολυνομίας , σταθερότητας κλπ ήταν οι σημαντικοί παράγοντες για να μην υλοποιηθεί η Συνταγματική επιταγή για φορολογική Δικαιοσύνη.

Είναι δικαίωμα σας να θεωρείτε ότι τα πάντα στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν να λειτουργούν από το 2013, με την δική σας παρουσία, συμβολή και την συνεργασία μνημονιακών τεχνοκρατών στους οποίους αναφερθήκατε.

Μην απαξιώνετε όμως, με δογματισμό, τους σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν δίστασαν να συγκρουστούν και να αναδείξουν τα προβλήματα των υπηρεσιών, των χαριστικών φορολογικών τροπολογιών, της πολυνομίας κλπ όταν άλλοι έκτιζαν καριέρες.

Γιατί οι εφοριακοί δεν είναι το πρόβλημα, οι εφοριακοί αντιμετωπίζουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, εφαρμόζοντας πολιτικές αποφάσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η πολυγλωσσία αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον Λαό και την Πατρίδα, δεν βοηθά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Βαλαβάνη στην ομιλία της στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή όπου και τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Αν επιθυμείτε τον διάλογο και την συνεργασία (όπως εξήγγειλε η Κυβέρνηση), είμαστε έτοιμοι να προστρέξουμε για τον κοινό σκοπό και τις ανάγκες τις κοινωνίας. Αν επιθυμείτε να μιμηθείτε τα επιχειρήματα και τις τακτικές μνημονιακών υπουργών (που ενοχοποιούσαν μονίμως τους εφοριακούς), να είστε σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσετε πιο δυναμικές αντιδράσεις από αυτές που είχαμε και καταφέραμε να σταματήσουμε βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές στο Υπουργείο.

ΩΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

                                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ                                                      ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο