Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποβολή δήλωσης Φ.Π.Α.για όσους έκαναν μετάταξη (διπλογραφικά βιβλία) απο το κανονικό στο απαλλασσόμενο καθεστώς

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVENΌσοι φορολογούμενοι είχαν προβεί στις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 39 του κώδικα Φ.Π.Α. (μετάταξη από το κανονικό στο απαλλασσόμενο καθεστώς)1, πρέπει να υποβάλλουν μέχρι σήμερα (αφορά διπλογραφικά βιβλία) μία περιοδική δήλωση για μία μόνο ημέρα (από 1/1/2015 έως 1/1/2015).

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Οικ. για το θέμα αυτό κι επειδή πολλοί συνάδελφοι μπορεί να μη το γνωρίζουν, σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να υποβληθεί αυτή η περιοδική δήλωση - -κατά την άποψή μας- μέχρι σήμερα 27.2.2015.

Σημείωση: Η ανωτέρω ημερομηνία που αναφέραμε αφορά σε υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία.

Για όσους όμως τηρούν απλογραφικά βιβλία η προθεσμία αυτή είναι μέχρι 30.4.2015


Ευελπιστούμε να προλάβουν όλοι οι συνάδελφοι να στείλουν τις εν λόγω περιοδικές δηλώσεις και αναμένουμε μήπως δοθεί και κάποια λύση από το αρμόδιο τμήμα του υπ. Οικ.


______________________________

[1] Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου υποκείμενοι, οι οποίοι, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, πραγματοποίησαν ακαθάριστα έσοδα, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας, μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Ως ακαθάριστα έσοδα νοούνται όλα τα έσοδα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη στη φορολογία εισοδήματος.


Ετικέτες για αναζήτηση περιοδική μετάταξη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο