Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έρχεται… χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον ΓΓ κ. Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Σύρο Κοσκοβόλη συναντήθηκε σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2015, στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας αποτελούμενη από Περιφερειάρχη  κα Ρένα Δούρου,  την Αντιπεριφερειάρχη κα Ερμίνα Κυπριανίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καραμάνο.
 
Θέματα της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση πεδίου συνεργασίας Περιφέρειας- ΕΕΑ σε θέματα αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας τους.
 
Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, πέραν των άλλων, έθεσε προς εξέταση και συνεργασία τρία βασικά θέματα:

1.Την ευρεία συνεργασία σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και  κατάρτισης των επαγγελματιών καθώς και την πιστοποίησή τους για την άσκηση του επαγγέλματος.

2.Την χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής ώστε να αποτελέσει βασικό βοήθημα στους νέους επιχειρηματίες και σε όσους αναζητούν δεύτερες ευκαιρίες για την επιλογή του χώρου και του είδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας που μπορούν να αναπτύξουν με βάση τα χωροταξικά δεδομένα.

3.Την αξιοποίηση για χρήσιμες υποστηρικτικές επιχειρηματικές και κοινωνικές δράσεις, εγκαταλειμμένων ή κενών ακινήτων, δημόσιας ιδιοκτησίας που παραμένουν αναξιοποίητα και παράλληλα αποτελούν εστίες παραβατικότητας και μόλυνσης.
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε και σειρά άλλων θεμάτων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πεδία συνεργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου των επιμελητηρίων ως Συμβούλων της Πολιτείας.
 
Η Περειφεριάρχης κα Ρένα Δούρου, η οποία υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την αντιπροσωπεία, ανταποκρίθηκε σε όλα τα ζητήματα, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και ζήτησε να προχωρήσει η συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της αγοράς, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια.
 
Όπως τόνισε η κα Δούρου, προέχει να γίνουν συνεργασίες και με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς ώστε να τεθούν σε εφαρμογή συγκεκριμένα προγράμματα ευρείας συμμετοχής και υποστήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της απασχόλησης.

Ως προς τη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων, που λείπει κυριολεκτικά από τις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί με όσες δυνάμεις μπορούν να διατεθούν, για να υπάρχει μια συνολική εικόνα του χωροταξικού  κορεσμού ή του ελλείμματος των επιχειρηματικών και κλαδικών δραστηριοτήτων. Για δε την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας,  επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες προσαρμογής, ιδίως των παλιών επιχειρηματιών για τους οποίους βέβαια θα πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης