Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Έρχεται… χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον ΓΓ κ. Γιάννη Ρεκλείτη και τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Σύρο Κοσκοβόλη συναντήθηκε σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2015, στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας αποτελούμενη από Περιφερειάρχη  κα Ρένα Δούρου,  την Αντιπεριφερειάρχη κα Ερμίνα Κυπριανίδου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Καραμάνο.
 
Θέματα της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση πεδίου συνεργασίας Περιφέρειας- ΕΕΑ σε θέματα αρμοδιότητας και δικαιοδοσίας τους.
 
Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ, πέραν των άλλων, έθεσε προς εξέταση και συνεργασία τρία βασικά θέματα:

1.Την ευρεία συνεργασία σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και  κατάρτισης των επαγγελματιών καθώς και την πιστοποίησή τους για την άσκηση του επαγγέλματος.

2.Την χαρτογράφηση των επιχειρήσεων της Αττικής ώστε να αποτελέσει βασικό βοήθημα στους νέους επιχειρηματίες και σε όσους αναζητούν δεύτερες ευκαιρίες για την επιλογή του χώρου και του είδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας που μπορούν να αναπτύξουν με βάση τα χωροταξικά δεδομένα.

3.Την αξιοποίηση για χρήσιμες υποστηρικτικές επιχειρηματικές και κοινωνικές δράσεις, εγκαταλειμμένων ή κενών ακινήτων, δημόσιας ιδιοκτησίας που παραμένουν αναξιοποίητα και παράλληλα αποτελούν εστίες παραβατικότητας και μόλυνσης.
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε και σειρά άλλων θεμάτων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πεδία συνεργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Περιφέρεια Αττικής, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου των επιμελητηρίων ως Συμβούλων της Πολιτείας.
 
Η Περειφεριάρχης κα Ρένα Δούρου, η οποία υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την αντιπροσωπεία, ανταποκρίθηκε σε όλα τα ζητήματα, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και ζήτησε να προχωρήσει η συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα υποβολής και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της αγοράς, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης και της στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια.
 
Όπως τόνισε η κα Δούρου, προέχει να γίνουν συνεργασίες και με τα αρμόδια υπουργεία και φορείς ώστε να τεθούν σε εφαρμογή συγκεκριμένα προγράμματα ευρείας συμμετοχής και υποστήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της απασχόλησης.

Ως προς τη χαρτογράφηση των επιχειρήσεων, που λείπει κυριολεκτικά από τις δημόσιες υπηρεσίες, επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί με όσες δυνάμεις μπορούν να διατεθούν, για να υπάρχει μια συνολική εικόνα του χωροταξικού  κορεσμού ή του ελλείμματος των επιχειρηματικών και κλαδικών δραστηριοτήτων. Για δε την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας,  επεσήμανε τις πρακτικές δυσκολίες προσαρμογής, ιδίως των παλιών επιχειρηματιών για τους οποίους βέβαια θα πρέπει να προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις.


Ετικέτες για αναζήτηση απασχόληση ΕΕΑ ανάπτυξη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο