Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτά είναι τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Στην προστασία της Α' Κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και στις οφειλές σε Δημόσιο και Ταμεία (100 δόσεις) θα αφορούν τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά την έγκριση της ελληνικής πρότασης από το Eurogroup που άνοιξε τον δρόμο για την τετράμηνη παράταση και την κύρωση της συμφωνίας από τα ξένα Κοινοβούλια.

Σε ό,τι αφορά την προστασία της Α' Κατοικίας, πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι το όριο εισοδήματος θα είναι στις 30.000 ευρώ και θα προβλέπεται ότι:

- Όποιος λαμβάνει πάνω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να δίνει το 20% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο, δηλαδή να καταβάλει τουλάχιστον 6.000 ευρώ ετησίως ή 500 ευρώ το μήνα

- Όποιος λαμβάνει κάτω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να δίνει το 10% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο.

Στο νομοσχέδιο αναμένεται να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για πάγωμα αποπληρωμής δόσεων για όποιον είναι άνεργος και δεν έχει εισοδήματα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, η αρμόδια υπουργός που έχει αναλάβει τη σύνταξή του Νάντια Βαλαβάνη προχωρεί την όλη διαδικασία με ταχείς ρυθμούς, με στόχο να κατατεθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση ποντάρει πολλά σε αυτό για να υπάρξουν έσοδα.

Το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια θα έρθει αργότερα μέσα στο 2015, καθώς απαιτούνται η δημιουργία του ενδιάμεσου φορέα και τα 3 δισ. από το ΤΧΣ, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την ΕΚΤ και την Κομισιόν καθώς και αίτηση στο ΤΧΣ για τη διάθεση των χρημάτων αυτών με το επιχείρημα ότι χρειάζονται για τη στήριξη των τραπεζών.

Πηγή: mega


Ετικέτες για αναζήτηση δάνεια 100 δόσεις ΤΧΣ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο