Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

H ασφάλιση των πιστώσεων αυξάνει τη ρευστότητα

Οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν κατά πολύ στο χρόνο είσπραξης των πιστώσεων έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών καθώς και στην ασφάλιση των πιστώσεων τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι, αλλά και να μειώνεται η ρευστότητα (cash flows) των επιχειρήσεων....

Οι ελληνικές επιχειρήσεις υστερούν κατά πολύ στο χρόνο είσπραξης των πιστώσεων έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών καθώς και στην ασφάλιση των πιστώσεων τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι, αλλά και να μειώνεται η ρευστότητα (cash flows) των επιχειρήσεων.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της παρουσίασης που έκανε η Euler Hermes Emporiki για την ασφάλιση πιστώσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, σήμερα στην Ευρώπη η μέση διάρκεια πίστωσης είναι 60-90 ημέρες ενώ στην Ελλάδα είναι 150-180 ημέρες ή και περισσότερο. Η αγορά λειτουργεί πλέον με μεταχρονολογημένες επιταγές ενώ παράλληλα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών παραμένει ανοικτό.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο του Leeds, η εφαρμογή της ασφάλισης πιστώσεων μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση κεφαλαίων που αντιστοιχούν στο 1,38% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων. Το ύψος των απαιτήσεων σ όλη την Ευρώπη ανέρχεται σήμερα σε 200-300 δισ. ευρώ. Το 83% των ευρωπαϊκών εταιρειών πωλούν σήμερα το 81-100% των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους με πίστωση.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο