Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα στην Αττική

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ/ΕΛΑΣ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα στην Αττική


Σε πέντε περιπτώσεις προέκυψαν παραβάσεις της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος

Συνελήφθη, σε μία από τις περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, γιατί διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων που επισύρει την αυτόφωρη διαδικασία

Συντονισμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε περιοχές της Αθήνας και της Ελευσίνας, αναφορικά με την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά την περίοδο του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε πέντε από τα οποία διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση - παραβάσεις που αφορούν την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και τη στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

· Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε ψαροταβέρνα – μεζεδοπωλείο στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε ότι σε δέκα (10) περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας (988,10) ευρώ. Επιπλέον, δεν επεδείχθησαν οι Πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

· Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

· Σε παντοπωλείο στην Αθήνα, βρέθηκε να απασχολείται ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες Πίνακες Προσωπικού.

· Σε πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο