Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα Πληρωμών από 21 ΚΕΠ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Απόστολος Ανδρεουλάκος και η Τράπεζα Πειραιώς κήρυξαν σήμερα από το ΚΕΠ Περιστερίου την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Εγκατάστασης Συστημάτων Αυτοματοποιημένων Πληρωμών σε 21 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη τη χώρα....

Πρόγραμμα Πληρωμών από 21 ΚΕΠ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ.Απόστολος Ανδρεουλάκος και η Τράπεζα Πειραιώς κήρυξαν σήμερα από το ΚΕΠ Περιστερίου την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Εγκατάστασης Συστημάτων Αυτοματοποιημένων Πληρωμών σε 21 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη τη χώρα.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο ΚΕΠ Περιστερίου, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α. τόνισε ότι στόχος του προγράμματος αυτού είναι η διεύρυνση των λειτουργιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία επιχειρούν να καλύψουν ολοένα και περισσότερες ανάγκες των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, επαναπροσδιορίζοντας το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες στον πολίτη.

Μέσω των μηχανημάτων αυτών, οι πολίτες μπορούν πλέον στα ΚΕΠ να πληρώνουν οφειλές τους προς ΔΕΗ, ΟΤΕ, να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), να αποπληρώνουν φορολογικές υποχρεώσεις προς το TAXIS, να πληρώνουν τέλη τηλεφωνίας προς εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote, Tellas), να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας του καρτοκινητού τους  (Cosmote, Vodafone, TIM, Q-telecom, Frog και MoMad) και να εξοφλούν πιστωτικές κάρτες του συνόλου των Ελληνικών Τραπεζών.

Οι προδιαγραφές για την εγκατάσταση των μηχανημάτων αυτών διαμορφώθηκαν μετά από πανελλαδική έρευνα που διεξήχθη εντός ΚΕΠ, σε δείγμα 35.000 πολιτών. Με βάση τις προδιαγραφές αυτές, το Υπουργείο απευθύνθηκε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Οι προτάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων αξιολογήθηκαν από ειδική Επιτροπή και επελέγη η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία και μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, winbank, υλοποιεί αυτό το πιλοτικό Πρόγραμμα.

Υποχρέωση της Τράπεζας Πειραιώς είναι, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση ηλεκτρονικής δημοσκόπησης, η οποία θα λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της συναλλαγής και θα επιτρέψει στο Υπουργείο να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για το πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αξιολογηθούν τόσο από το Υπουργείο όσο και από την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Κατά την πιλοτική φάση του προγράμματος, η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει πλήρως το κόστος για την εγκατάσταση και την ανάπτυξή του, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Υπ.Εσ.Δ.Δ.Α.

Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω ΚΕΠ:

                           ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Π. ΔΗΜΩΝ

  1. Αθηναίων (Πατησίων)
  2. Βύρωνα Νομ. Αθήνας.
  3. Περιστερίου Νομ. Αθήνας.
  4. Αμαρουσίου Νομ. Αθήνας.
  5. Καλλιθέας Νομ. Αθήνας.
  6. Κερατσινίου Νομ. Πειραιώς.
  7. Κερατέας Νομ. Ανατολικής Αττικής.
  8. Παλαιού Φαλήρου (Παράρτημα Αγίας Βαρβάρας) Νομ. Αθήνας
  9. Καλαμάτας Νομού Μεσσηνίας.
10. Χανίων Νομού Χανίων.
11. Λάρισας Νομού Λαρίσης.
12. Αγρινίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
13. Αλεξανδρούπολης Νομού Αλεξανδρούπολης.
14. Ορχομενού Νομού Βοιωτίας.
15. Σαπών Νομού Ροδόπης.
16. Ζαγοράς Νομού Μαγνησίας.
17. Νίκαιας  Νομού Λαρίσης.
18. Πετρούπολης Νομ. Αττικής.
19. Ειρηνούπολης Νομού Ημαθίας.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Π. Ν.Α.

1.  Ν.Α. Θεσσαλονίκης (Παράρτημα).
2.  Ν.Α. Ιωαννίνων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο