Το σχόλιο της Δευτέρας

Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

24 Φεβρουάριος 2015
Taxheaven.gr

Το σχόλιο της Δευτέρας


Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής – «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ».
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven.


Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή !


Καθαρά Δευτέρα και αντί να σας αφήσω να πετάξετε τον αετό σας ή να φάτε τα σαρακοστιανά εδέσματα, σας παίρνω  «μονότερμα».  Πιθανολογώ όμως, ότι το «Σχόλιο», θα το διαβάσετε αύριο Τρίτη … Ή για να είμαστε σίγουροι : Μην διαβάσετε το «Σχόλιο» σήμερα, δεν θα χάσετε και τίποτα σπουδαίο και αύριο μέρα είναι…

 

  (Πίνακας ζωγραφικής του Σπύρου Βασιλείου για την Καθαρή Δευτέρα ).

Το πρώτο (ουσιαστικό )  θέμα της προηγούμενης εβδομάδας για τους Λογιστές, κατά την εκτίμηση μου, δεν ήταν η γενναία  παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών έτους 2014 μέχρι 30.9.2015, αλλά η ουσιαστική αναγνώριση του Λογιστή. Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες του θέματος, αφού η ανάλυση του έγινε επαρκώς από το Κώστα Γραβιά (Επάγγελμα λογιστής: Η πρώτη τριπλή αναγνώριση από το υπ. Οικ.  ), αλλά βέβαια να θυμίσω ότι αρκετές φορές, άλλο είναι τα λόγια και άλλο οι πράξεις. Ίδωμεν…  Η ανακοίνωση της παράτασης, όμως είχε άμεσα ευχάριστα αποτελέσματα   καθώς έκανε το τριήμερο της Καθαρής  Δευτέρας πιο άνετο.

Βέβαια στην ευρύτερη πολιτική σκηνή, είχαμε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα :

(1) Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

(2) Μια πρώτη  «συμφωνία» στο Eurogroup: Το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος στα Ελληνικά.

Δείτε για το θέμα :

Σταχυολογώ από την επίσημη ανακοίνωση : «Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, ως το τέλος της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου (2015). Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου.

Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Γιούρογκρουπ…. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη χορήγηση επαρκούς στήριξης στην Ελλάδα ωσότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου..» . Να δούμε τι θα περιέχει « ο πρώτος κατάλογος μεταρρυθμιστικών μέτρων ».

 

← ●●●● § ●●●● →

 

Τα περιεχόμενα του σημερινού «Σχολίου», έχουν ως εξής :

1.  ON LINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014».
2.  ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
3.  ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΦΛΕΓΟΝΤΑ» ΜΕΤΩΠΑ
     [ ΕΝΦΙΑ-Ε9, Συγκεντρωτικές, Ε.Λ.Π , Αγρότες, Ερμηνευτικές του Ν. 4172/13 ]
4.  Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

5.  ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡOI ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.
6.   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ.
7.   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
8.   (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

9.  θέματα Ο.Ε.Ε.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

1) ON LINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014».

Από το on line σεμινάριο που διεξήχθη  στις  20.2.2015, από το Tax Heaven  με θέμα : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2014»,( Εισηγητές: Δρ.  Ευστάθιος Κριαράς,  Κ. Νιφορόπουλος ), συνοψίζω ορισμένα, κυρίως από τις σημειώσεις του Κου Κριαρά :


•    ΘΕΜΑ : Εφαρμογή Νομοθεσίας για τους Ισολογισμούς που λήγουν 31-12-2014.

Εφαρμόζεται : Το Ε.Γ.Λ.Σ και όχι τα Ε.Λ.Π., όμως έχουμε αλλαγή στην Φορολογία Εισοδήματος ( Εφαρμόζεται πια ο Ν. 4172/2013 και όχι ο Ν. 2238/1994 )


•    ΘΕΜΑ : Αποσβέσεις παγίων . «sos»  


(1) Αλλαγή του χρόνου έναρξης των αποσβέσεων


Σύμφωνα με το Ν.4172/2014,άρθ.24, παρ.6, η φορολογική απόσβεση ενός πάγιου περιουσιακού στοιχείου αρχίζει από τον επόμενο μήνα [και όχι από τον ίδιο μήνα ]εντός του οποίου χρησιμοποιείται ή τίθεται σε υπηρεσία από τον φορολογούμενο κατ΄ αναλογία με τους παραπάνω συντελεστές.


(2)  Αλλαγή  συντελεστών Ε.Ι.Χ κ.λ.π

 

Είδος Παγίου

Ποσοστό 2014

Ποσοστό 2013

Μέσα μεταφοράς ατόμων

16%

10%

 

(3) Συντελεστές φορολογικών  αποσβέσεων άυλων παγίων στοιχείων

Σύμφωνα με τον Ν.4110/2013, άρθρο 3 παρ. 22, την ΠΟΛ 1216/24-9-2013 και τον Ν.4172/2013, άρθρο 24, συντελεστές των φορολογικών αποσβέσεων των άυλων παγίων,  που θα ισχύσουν για την διαχειριστική χρήση 2013, καθώς και από την διαχειριστική χρήση 2014 και μετά θα είναι οι ακόλουθοι:

 

Λογαριασμός Απόσβεσης

Άυλα στοιχεία και δικαιώματα

Συντελεστής Απόσβεσης

 

66.05./16.99.

 

Άυλα πάγια στοιχεία, Δικαιώματα, Έξοδα πολυετούς απόσβεσης

 

10%

66.05.05./

/16.99.05.

 

Λογισμικό Η/Υ

 

20%

 

Σε αντίθεση με το πνεύμα του Ν.2190/1920, με βάση το Ν.4110/213, που ισχύει για την διαχειριστική χρήση 2013 και το Ν.4172/2013 που ισχύει από την διαχειριστική χρήση του 2014 και μετά, υφίστανται δωδεκαρτημόρια κατά την διενέργεια των φορολογικών αποσβέσεων την πρώτη χρήση κτήσεως ενός άυλου παγίου στοιχείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ενσώματα πάγια.


(4)  Δικαίωμα εφάπαξ απόσβεσης
Από την Χρήση 2013 έχει παύσει να ισχύει η εφάπαξ απόσβεση λογισμικού και ηλεκτρονικών υπολογιστών και αυτή περιορίζεται στα 1.500 ευρώ (όριο εφάπαξ απόσβεσης ). Εδώ να σημειώσουμε ότι η εφάπαξ απόσβεση των παγίων μπορεί να γίνει μέσα στην χρήση 2014 και για όσα πάγια  αγοράστηκαν το Δεκέμβριο.
 

(5)  Λογιστική απεικόνιση παγίων που αποτελούν αντικείμενο χρηματοδοτικής μίσθωσης «sos»  

Βάσει της 106/1804/1992 γνωμοδότησης του Ε.ΣΥ.Λ., τα περιουσιακά στοιχεία μιας Οικονομικής Μονάδας, τα οποία αποτελούν αντικείμενο χρηματοδοτικής μίσθωσης, δεν εμφανίζονται στο Ενεργητικό (ως περιουσιακό στοιχείο) και στο Παθητικό (ως υποχρέωση) του Ισολογισμού. Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4172/2013, σχετικά την απεικόνιση των αποσβέσεων  πρέπει ο μισθωτής να εμφανίζει το μίσθιο ως στοιχείο του ενεργητικού, με ισόποση εμφάνιση της υποχρέωσης ως στοιχείο του παθητικού.    Τα μισθώματα που καταβάλλονται από το μισθωτή θα πρέπει να διαχωρίζονται σε : α)  δαπάνη τόκων που καταχωρείται στα έξοδα και β) σε χρεολύσιο που μειώνει την υποχρέωση προς τον εκμισθωτή. Οι αποσβέσεις λογίζονται από το μισθωτή, με βάση το ποσοστό απόσβεσης των όμοιων στοιχείων του ενεργητικού. [ Προσοχή : τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τις  χρηματοδοτικές μισθώσεις που συνήφθησαν από 1/1/2014 και μετά. Οι παλιές  ( συμβάσεις έως 31-12-2014 ) εξακολουθούν να έχουν τον ίδιο λογιστικό και φορολογικό χειρισμό ].
(
Σχετικά με το θέμα μπορείτε να δείτε το άρθρο της Λίνας Μοντεσάντου :  Αποσβέσεις στις περιπτώσεις «Χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing)» και άλλες αλλαγές στο θέμα των αποσβέσεων (Σύγκριση χρήσεων 2014 και 2013) )


•    ΘΕΜΑ : Αποθέματα.


(1) Χρόνος καταχώρησης της ποσοτικής απογραφής. «sos»  

Έως την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων ή την υποβολή της δήλωσης και όχι έως την 20-2-2015.  Σύμφωνα με τις διατάξεις της ερμηνευτικής εγκυκλίου (ΠΟΛ.1003/2014) των νέων Ελληνικών Προτύπων ( ν. 4308/2014) και συγκεκριμένα με τις παραγράφους 6.2.1 έως 6.2.4, έγινε δεκτό ότι δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση για την ποσοτική καταχώρηση των αποθεμάτων (εμπορευμάτων, προϊόντων, πρώτων υλών, κ.λπ.) της 31/12/2014 στο βιβλίο απογραφών, μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2015.
Ας δούμε τι αναφέρονται στις παραγράφους αυτές:

«[…] 6.2.3 Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από το χρόνο που διενεργείται ο ποσοτικός προσδιορισμός των αποθεμάτων, η οντότητα είναι υποχρεωμένη να έχει τεκμηριώσει με αξιόπιστο τρόπο τις ποσότητες της απογραφής εντός των χρονικών ορίων σύνταξης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της περιόδου. 6.2.4 Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, όπως και της σχετικής παραγράφου 4 του άρθρου 4, δύνανται να εφαρμόζονται για τον προσδιορισμό της ποσότητας (και όχι και της επιμέτρησης) των αποθεμάτων της 31ης Δεκεμβρίου 2014, δεδομένου άλλωστε ότι η απογραφή λήξης της 31 Δεκεμβρίου 2014 είναι η απογραφή έναρξης την 1 Ιανουαρίου 2015 […]».

 

(2) Διαφορές απογραφής και φορολογία εισοδήματος

Από άποψη φορολογίας εισοδήματος τα πλεονάσματα απογραφής, προσαυξάνουν το φορολογητέο εισόδημα της χρήσεως, ενώ σχετικά με τα ελλείμματα  γίνονται δεκτά τα ακόλουθα:

Ø Τα φυσιολογικά ελλείμματα για τα οποία δεν υπάρχει αμφισβήτηση, εκπίπτουν από τα  φορολογητέα έσοδα.

Ø Τα ελλείμματα που κρίνονται μη  δικαιολογημένα και για τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι προέρχονται από «αποκρυβείσες πωλήσεις», θεωρούνται απλώς αποθέματα πωληθέντα και η αξία τους προστίθεται στα φορολογητέα έσοδα.

Ø Εάν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα ελλείμματα προέρχονται από «αποκρυβείσες πωλήσεις», τότε θεωρείται μη έκδοση παραστατικού στοιχείου που είχε ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της συναλλαγής ή μέρους αυτής και εάν η αξία που αποκρύπτεται είναι άνω των 5000 ευρώ, επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με το 40% της αξίας της συναλλαγής ή του μέρους αυτής που αποκρύφτηκε με ελάχιστο ύψος προστίμου στην περίπτωση αυτή το ποσό των 2.500 ευρώ. 


(3) Διαφορές απογραφής και ΦΠΑ

Από άποψη ΦΠΑ τα μη φυσιολογικά  ελλείμματα, εφόσον δεν είναι δυνατόν να αιτιολογηθούν, είναι δυνατό να χαρακτηριστούν «ως ανάληψη από υποκείμενο στο φόρο αγαθών της επιχείρησής του για ικανοποίηση αναγκών του ή του προσωπικού επιχείρησής του και γενικά για δωρεάν διάθεση για σκοπούς ξένους ως προς την άσκηση της επιχείρησης» του άρθρου 7 § 2β του Ν. 2859/2000 και να θεωρηθούν ως αυτοπαράδοση αγαθών, οπότε, επί του υπολογιζόμενου κόστους  κτήσεως, των ποσοτήτων των ελλειμμάτων αυτών, πρέπει να υπολογισθεί και να αποδοθεί ο ανάλογος ΦΠΑ στο Δημόσιο.


(4) Αλλαγή μεθόδου αποτιμήσεως

Με βάση το άρθρο 25 του Ν. 4172/2013 ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει διαφορετική μέθοδο αποτίμησης κατά τα τέσσερα (4) έτη μετά το φορολογικό έτος κατά το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η μέθοδος αποτίμησης που εφάρμοσε η επιχείρηση.


(5) Λογαριασμός 94 / Βιβλίο αποθήκης ( αθεώρητη τήρηση ) ,έπρεπε να  τηρηθεί (για την χρήση 2014)  εφόσον τα ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις αγαθών υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, ανά κλάδο. Ο υπόχρεος κρίνεται για την υποχρέωση αυτή στην αρχή της εκάστοτε διαχειριστικής περιόδου με βάση τα έσοδα της προηγούμενης χρήσης και κρίνεται αυτοτελώς για την υποχρέωση αυτή ανά λογαριασμό (κλάδος εμπορίας και επεξεργασίας).


(Σχετικά με το θέμα μπορείτε να δείτε το άρθρο του  Στάθη Κριαράς : Η τήρηση του λογαρισμού 94 με τον νέο Κ.Φ.Α.Σ. από 1/1/2013 - Πρακτική εφαρμογή. ) .


Σημειώνεται ότι για τις χρήσεις από 1/1/2015 και μετά δεν ισχύουν αυτές οι διατάξεις.


•  ΘΕΜΑ :  Τήρηση Ηλεκτρονικών αρχείων .


 Μια υποχρέωση που ισχύει για τις χρήσεις 2013  και 2014 και μόνο για τα διπλογραφικά βιβλία. (Κ.Φ..Α.Σ . Άρθρο 4 Τήρηση Απλογραφικών ή Διπλογραφικών βιβλίων. Παρ 11. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών που τηρεί διπλογραφικά βιβλία, υποχρεούται να τηρεί ηλεκτρονικό φάκελο ελέγχου ανά διαχειριστική περίοδο, ο οποίος ενημερώνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος με τα αναλυτικά δεδομένα του τελευταίου προσωρινού και του οριστικού ισοζυγίου των λογαριασμών όλων των βαθμίδων, των ημερολογίων, του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού, των πληροφοριών της παραγράφου 23 του άρθρου αυτού, και του μητρώου παγίων, εφόσον αυτά τηρούνται μηχανογραφικά.).


(Σχετικά με το θέμα μπορείτε να δείτε το άρθρο του  Λάμπρου Αθανασόπουλου «Ηλεκτρονικός φάκελος» (Άρθρο 4 παρ. 11 του Κ.Φ.Α.Σ.) )


•  ΘΕΜΑ :   Υπολογισμός της αξίας των παροχών σε είδος  του άρθρου 13 του ν. 4172/2013.


Οι κυριότερες εξ΄ αυτών των παροχών είναι : Παραχώρησης ενός οχήματος για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ενός φορολογικού έτους, Παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, παροχή της χρήσης εταιρικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας.


Σχετικά με το θέμα μπορείτε να δείτε :

«6. Επομένως, αναφορικά με το ερώτημα που μας ετέθη, η θέση της υπηρεσίας μας είναι ότι για τον υπολογισμό των παροχών σε είδος λόγω παραχώρησης εταιρικού οχήματος (αποτίμηση αγοραίας αξίας) σε εργαζόμενο, εταίρο ή μέτοχο, δεν θα λάβετε υπόψη τις δαπάνες καυσίμων και διοδίων. Εντούτοις, υπογραμμίζεται ότι οι εν λόγω δαπάνες θα εξετασθούν ως προς την παραγωγικότητά τους και κατ’ επέκταση, ως προς την ανάγκη αναμόρφωσής τους ή μη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 22 και 23 του Ν. 4172/2013.»


•   ΘΕΜΑ :  Εκκρεμότητες – Αναμονή ερμηνευτικών.


(1) Ερμηνευτική για το  Άρθρο 22. Εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες.


Αν δεν εκδοθεί αυτή η ερμηνευτική δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε «Φορολογική αναμόρφωση» των δαπανών . Επί τη ευκαιρεία  σημειώνω το εξαιρετικό άρθρο του Δημήτρη Μιχ. Γιώγου  Προϋποθέσεις έκπτωσης επιχειρηματικών δαπανών.


(2) Προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες από χρήση 2014 ( Νέος τρόπος υπολογισμού )


Σύμφωνα με το Ν.4172/2013, άρθρο 26, παρ.1 έως και 4, που ισχύει για προβλέψεις επισφαλών πελατών, που σχηματίζονται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1/1/2014 και μετά, καθορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού και σχηματισμού προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων και διαγραφής αυτών. «Θολό σημείο», που πρέπει να διευκρινιστεί «ποιές είναι οι κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από την πλευρά της επιχείρησης για τη διασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης της εν λόγω απαίτησης», ώστε να υπάρχει φορολογική αναγνώριση.  Σημειώνεται ότι η εισηγητική έκθεση του νόμου αναφέρει ότι : Η προϋπόθεση της ανάληψης κατάλληλων ενεργειών για τη διασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης θέτει ένα ελάχιστο όριο για την διεκδίκηση της είσπραξης της απαίτησης, χωρίς να προσδιορίζει το μέσο για την διεκδίκηση και κατά τούτο μπορεί να αναληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια για την είσπραξη, αρκεί να είναι πρόσφορη για την διασφάλιση του δικαιώματος είσπραξης. Τέτοιο μέσο δεν είναι απαραίτητο η άσκηση ένδικου βοηθήματος με την στενή έννοια του όρου, αλλά μπορεί να είναι και η κατάθεση διαταγής πληρωμής, ή σφράγιση μιας επιταγής κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση ο κατάλληλος ή μη χαρακτήρας κρίνεται ad hoc με βάση το ύψος της απαίτησης, το φερέγγυο ή μη καθ’ ου η απαίτηση, καθώς και από άλλους παράγοντες.


•   ΘΕΜΑ :  Η Κατάρτιση χρονοδιαγράμματος ενεργειών  για το κλείσιμο της Χρήσης ανά Εταιρεία, είναι απαραίτητη.


Λόγω των πολυποίκιλων ενεργειών που απαιτούνται πρέπει να καταρτίζουμε πινάκα χρονοδιαγράμματος των εργασιών  που πρέπει να γίνουν , ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ( τακτοποιήσεις, απογραφή, αποσβέσεις, κοστολόγηση κ.λ.π ) .


( Σχετικά με το θέμα μπορείτε να δείτε το άρθρο του  Φώτη Λώλα 


Εργασίες τέλους χρήσεως 2014 - Χρονοδιάγραμμα εργασιών )

 

← ●●●● § ●●●● →

 

2) ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

2.1) Καταρχήν δείτε : Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2015.


2.2) Παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών έτους 2014 μέχρι 30.9.2015.


2.3) «sos» 25 Φεβ 2015 Υποβολή δήλωσης απόδοσης Παρακρατούμενων φόρων από Μερίσματα - Τόκους - Δικαιώματα (Περιόδου Δεκεμβρίου)   


2.4) 27 Φεβ 2015 Υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ 2014 για αγρότες φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.


2.5) 28 Φεβ 2015 Υποβολή εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας προηγούμενου ημερολογιακού έτους).


Για το τι πρέπει να κάνετε, δείτε  το εξαίρετο άρθρο  : Οδηγίες χορήγησης αδείας και συμπλήρωσης βιβλίου αδειών, του Διονύση Σαμόλη.


2.6) Παράταση (μέχρι και την 31η Μαρτίου 2015 η προθεσμία -που έληγε την 30ή Ιανουαρίου 2015 ) για τη δήλωση εκπρόθεσμης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας.


2.7) Έως 28 Φεβ. 2015 :  Οι μετατασσόμενοι είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν, μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη μετάταξη, απογραφή. Για τα απογραφόμενα αγαθά, υποβάλλεται, μέσα σε δύο (2) μήνες, από τη μετάταξη, δήλωση που περιλαμβάνει την αξία των αποθεμάτων και το φόρο που εκπίπτεται ή καταβάλλεται, κατά περίπτωση. Αφορά α) Αγρότες που μετατάσσονται από το κανονικό στο ειδικό καθεστώς, εφόσον την χρήση 2014, δεν υπερέβησαν τα κριτήρια ( έσοδα 15.000 ή Ενιαία ενίσχυση 5.000 ) [ Δεν είναι υποχρεωτική ] και β) Αγρότες που μετατάσσονται από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς, εφόσον την χρήση 2014, υπερέβησαν τα κριτήρια ( έσοδα 15.000 ή Ενιαία ενίσχυση 5.000 ) [ Είναι υποχρεωτική ].


2.8) Υποβολή Δηλώσεων Ε9.

Οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31-03-2015.

Είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη διαρκή ενημέρωση των μεταβολών της περιουσιακής κατάστασης (Ε9 έτους 2016), μέσω της οποίας ο φορολογούμενος αναγράφει μεταβολή που επήλθε στην ακίνητη περιουσία του εντός τριάντα (30) ημερών από την ημέρα αυτή.


2.9 ) Από το Μάρτιο πιθανότατα το νέο έντυπο Φ.Π.Α.

Η υποβολή ΦΠΑ μηνός Ιανουαρίου 2015 θα γίνει πιθανότατα με το παλαιό έντυπο του ΦΠΑ καθώς η υλοποίηση της εφαρμογής που θα περιέχει το νέο απλοποιημένο έντυπο ΦΠΑ και το οποίο προβλέπεται στην ΠΟΛ.1198/25.8.2014, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Μαρτίου.

← ●●●● § ●●●● →

 

3) ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΦΛΕΓΟΝΤΑ» ΜΕΤΩΠΑ

Αυτή η ενότητα του «Σχολίου», φαίνεται ( ευτυχώς )  να «καταρρέει», αφού από τα  πέντε θέματα  [ ΕΝΦΙΑ-Ε9, Συγκεντρωτικές, Ε.Λ.Π , Αγρότες, Ερμηνευτικές του Ν. 4172/13 ], μόνο δύο [Αγρότες, Ερμηνευτικές του Ν. 4172/13 ] φαίνεται να έχουν «ψωμί». Φαντάζομαι και αυτές όχι για πολύ ακόμα….


3.1   ΕΝ.Φ.Ι.Α – Ε9.

Για τα εισοδήματα του 2015 θα ισχύσουν οι αλλαγές στην φορολογία. Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε ….  1) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από τον ΦΜΑΠ, με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (θα φορολογηθούν μόνο οι υπερπολυτελείς). Ταυτόχρονα θα έχουν αναπροσαρμοστούν και οι αντικειμενικές αξίες...

[Αναλυτικά το video και όλες οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη].

Οι διαδικασία δηλώσεων /τροποποιήσεων  του ΕΝ.Φ.Ι.Α, εξακολουθούν να ισχύουν. Οπότε έχει ενδιαφέρον , η ακόλουθη απόφαση :

ΠΟΛ.1015/14.1.2015 . Τροποποίηση της ΠΟΛ.1004/2015 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Δημοσιεύθηκε στις : [ 18-02-2015 ]

«Αν οικόπεδο ή γήπεδο ή κτίσμα έχει αναγραφεί στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όλα ή κάποια από τα έτη με επιφάνεια μεγαλύτερη του τίτλου του ή, αν δεν υπάρχει τίτλος, με επιφάνεια μεγαλύτερη της πραγματικής του κατάστασης, δεν απαιτείται, για τη λήψη πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., τροποποίηση των δηλώσεων των αντίστοιχων ετών και ως εκ τούτου, στο πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., το ακίνητο περιγράφεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στις οικείες δηλώσεις.»

Για να συνοψίσω με δύο λόγια : Πληρώνουμε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και περιμένουμε την «πρακτική εφαρμογή» του Φ.Μ.Α.Π...

 

← ●●●● § ●●●● →

 

3.2  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ

Παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών έτους 2014 μέχρι 30.9.2015.

Το θέμα που πρέπει να συζητηθεί ουσιαστικά στην Λογιστική Κοινότητα είναι :  Ποια είναι η  «καλύτερη» μορφή λειτουργίας των «συγκεντρωτικών καταστάσεων» ως εργαλείο «ελέγχου» ( όχι μόνο για τους ελεγκτές, αλλά και για τις επιχειρήσεις ) ;

Δείτε επίσης : Η γελοιογραφία της ημέρας: Η «συμφωνία» των ΜΥΦ...

 

← ●●●● § ●●●● →

 

3.3  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ( Ε.Λ.Π )
Μετά την περίοδο των «προβληματισμών», έχουμε «μπει»  στην φάση των «διερευνήσεων» και της αναζήτησης «ευκαιριών». Μια από τις «ευκαιρίες» είναι  και η δυνατότητα «ξεκαθαρίσματος» των  «κακών στοιχείων» του Ισολογισμού ( επισφάλειες, απαξιωμένα αποθέματα κ.λ.π ), κατά το στάδιο της μετάβασης από το  Ε.Γ.Λ.Σ στα Ε.Λ.Π.

Παραθέτω αποσπάσματα από το Άρθρο 37 του Ν.4308/14. Πρώτη εφαρμογή.

«.. 2. Η πρώτη εφαρμογή των κανόνων επιμέτρησης και σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων των κεφαλαίων 4 έως 7 αντιμετωπίζεται ως αλλαγή λογιστικών πολιτικών, σύμφωνα με το άρθρο 28 του παρόντος νόμου. 

3. Όταν η αναδρομική προσαρμογή ορισμένων ή όλων των στοιχείων των χρηματοοικονομικών καταστάσεων είναι πρακτικά δυσχερής ή όταν το απαιτούμενο κόστος είναι σημαντικό, στην αρχή της περιόδου της πρώτης εφαρμογής η οντότητα δύναται: α) Στην περίπτωση που υιοθετείται το ιστορικό κόστος ως βάση επιμέτρησης ενός στοιχείου εφεξής: α.1) να θεωρήσει τις λογιστικές αξίες των στοιχείων του ισολογισμού του τέλους της προηγούμενης περιόδου ως το τεκμαρτό κόστος αυτού του στοιχείου για την εφαρμογή του παρόντος νόμου, ή  α.2) να επιμετρήσει αυτό το στοιχείο στην εύλογη αξία του, σύμφωνα με το άρθρο 24. Σε αυτή την περίπτωση, η εύλογη αξία που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται ως το τεκμαρτό κόστος του στοιχείου αυτού για την εφαρμογή του παρόντος νόμου εφεξής. Η επιλογή του παρόντος εδαφίου παρέχεται μόνο για ιδιοχρησιμοποιούμενα και επενδυτικά ακίνητα.  α.3) Κάθε διαφορά που προκύπτει από την εφαρμογή του προηγούμενου σημείου υπό α2 αναγνωρίζεται στα κέρδη εις νέον στην καθαρή θέση.  β) Στην περίπτωση που υιοθετείται η εύλογη αξία ως βάση επιμέτρησης εφεξής, σύμφωνα με το άρθρο 24, η οντότητα επιμετρά τα σχετικά στοιχεία του ισολογισμού στην εύλογη αξία. Κάθε προκύπτουσα διαφορά αναγνωρίζεται είτε κατευθείαν στα κέρδη εις νέον της καθαρής θέσης είτε ως διαφορά εύλογης αξίας στην καθαρή θέση, σύμφωνα με το άρθρο 24.  γ) Οι πολύ μικρές οντότητες της παραγράφου 2α, 2β και 2γ του άρθρου 1 δεν έχουν την επιλογή της περίπτωσης α2 της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου.  ….

5. Κονδύλια του ισολογισμού που δεν πληρούν τα κριτήρια αναγνώρισης του παρόντος νόμου, αλλά αναγνωρίζονταν με το προηγούμενο λογιστικό πλαίσιο, δύναται να συνεχίσουν να εμφανίζονται στον ισολογισμό μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014 και μέχρι την ολοσχερή απόσβεσή τους, βάσει των κείμενων φορολογικών διατάξεων ή την καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάθεσή τους. …».Φυσικά αυτά ισχύουν από 1/1/2015 και μετά. Για την χρήση 2014 κάνουμε ότι κάναμε…



ΠΟΛ 1019/16.1.2015 . Δημοσιεύθηκε στις : [ 18-02-2015 ] Απαλλαγή ορισμένων κατηγοριών οντοτήτων που εφαρμόζουν απλογραφικό λογιστικό σύστημα στην τήρηση λογιστικών αρχείων (βιβλίων) από την τήρηση αρχείου αποθεμάτων και τη διενέργεια φυσικής απογραφής.


[Η ΠΟΛ. αυτή ισχύει για το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, και οσυσιαστικά αποτελέι την συνέχεια της ΠΟΛ.1134/2004


Και μην ξεχνάτε, πάντα υπάρχει το «κουμπί» του taxheaven.  Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα. Επίσης  κυκλοφορεί ( Δωρεάν )  από τον κόμβο του TAXHEAVEN  το    ηλεκτρονικό περιοδικό: Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ( τεύχη 1 & 2 ), Επισκεφθείτε τη σελίδα του περιοδικού εδώ.

← ●●●● § ●●●● →

 

 3.4   Ν. 4172/2013 – ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ

 

 

( Επαναλαμβάνω τα ίδια με το προηγούμενο «Σχόλιο» μου, της 26-1-2015 ).

Το τι θα γίνει με τις ερμηνευτικές  που (μάλλον )  έχουν «συνταχθεί» αλλά δεν έχουν εκδοθεί ένας Θεός ξέρει. 

Επισημαίνω ότι δεν μπορεί να διενεργήσει μια επιχείρηση τις απαιτούμενες φορολογικές αναμορφώσεις, αφού οι ερμηνευτικές κυρίως για το άρθρο  :

Άρθρο 22. Εκπιπτόμενες επιχειρηματικές δαπάνες και Άρθρο 26. Επισφαλείς απαιτήσεις, δεν έχουν εκδοθεί. Και άρα δεν μπορεί να προβεί σε σύνταξη του Ισολογισμού.

Μια «πρόγευση» της  ερμηνείας του άρθρου 22, πήραμε με τις δύο αποφάσεις που ακολουθούν :

Αρ. πρωτ.: Δ12 1006031 ΕΞ 2015/19.1.2015. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα .

Προσέξτε τα εξής :…. (2) Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 22 και 23 του ΚΦΕ (ν.4172/2013) προκύπτει, ότι ειδικά για τις εισφορές που αφορούν τις χρήσεις των ετών 2012 και μετά και που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση θα εκπίπτουν στο έτος που πραγματικά καταβάλλονται.

Στην ανωτέρω απόφαση γίνεται και επίκληση της απόφασης με Α.Π. Δ12Α 1170320 ΕΞ 2014/30.12.2014 , στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής :

«3. Σύμφωνα με την διοικητική και δικαστηριακή νομολογία, για την αναγνώριση μιας επαγγελματικής δαπάνης πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά ορισμένες προϋποθέσεις όπως, η δαπάνη να προβλέπεται από διάταξη νόμου, να είναι βεβαία, δεδουλευμένη και εκκαθαρισμένη, πραγματική, παραγωγική, να προκύπτει από έγγραφα δικαιολογητικά, κλπ. και να έχει καταχωρηθεί στα βιβλία. 4. Στη φορολογία εισοδήματος ισχύει η βασική αρχή της αυτοτέλειας των χρήσεων, για αυτό δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση στην τρέχουσα χρήση δαπάνες που αφορούν προηγούμενες ή επόμενες χρήσεις έστω και αν καλύπτονται με δικαιολογητικά της τρέχουσας χρήσης, καθόσον οι δαπάνες κατά κανόνα αναγνωρίζονται στην χρήση κατά την οποία καθίστανται δεδουλευμένες και εκκαθαρισμένες, ανεξάρτητα αν έχει καταβληθεί το αντίτιμο τους ή όχι.»

Για την μελέτη του θέματος, να προσθέσω το εξαιρετικό άρθρο του Δημήτρης  Μιχ. Γιώγου : Προϋποθέσεις έκπτωσης επιχειρηματικών δαπανών .

 

← ●●●● § ●●●● →

 

 

3.5 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την τιμή που μου έκαναν να με καλέσουν στα σεμινάρια σε Κοζάνη, Σκύδρα και Λαμία και για την φιλοξενία τους.  Που βρισκόμαστε έως τώρα :


Φ.Π.Α ΑΓΡΟΤΩΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ»

Μέχρι 27-2-2015 πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις Φ.Π.Α με βάση την ΠΟΛ.1040/4.2.2015. Τρόπος υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ για πράξεις που διενεργήθηκαν το έτος 2014 από αγρότες φυσικά πρόσωπα.

Και για να μην ξεχνάμε ότι ο λόγος της υποβολής τεσσάρων δηλώσεων Φ.Π.Α, είναι  όπως αναφέρεται στην ΠΟΛ. «Την ανάγκη ορισμού τρόπου υποβολής της δήλωσης ΦΠΑ του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ για τους αγρότες φυσικά πρόσωπα που υπάγονται σε υποβολή ετήσιας δήλωσης δεδομένου ότι η επιλογή ετήσιας φορολογικής περιόδου δεν υποστηρίζεται συστημικά.»


Προσέξτε : «sos»


α) Μη ξεχάσετε να προσθέσετε το Φ.Π.Α που προέκυψε από την Δήλωση Μετάταξης, στα «Λοιπά προστιθέμενα ποσά».

β) Δείτε μήπως για το αγρότη πελάτη σας, έχουν διενεργηθεί από τους αγοραστές των προϊόντων του «Αυτοτιμολογήσεις».

γ) Δείτε μήπως για το αγρότη πελάτη σας, έχουν διενεργηθεί πωλήσεις με το σύστημα της «εκκαθάρισης».

δ) Δήλωση Φ.Π.Α  ( Κωδ.309 και Κωδ.310 ).


Κωδ.309. Γράφεται: ( εκτός  των άλλων ) Η αξία όλων των άλλων εκροών (πωλήσεων )  που είναι απαλλασσόμενες με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών.
 

Κωδ.310. Γράφεται η αξία εκροών που απαλλάσσονται χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Περιλαμβάνονται ακόμα και οι εξαιρούμενες του Φ.Π.Α. εκροές. Ετσι στον κωδικό αυτό ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:…2) Οι επιδοτήσεις και λοιπά έσοδα, που απαλλάσσονται του Φ.Π.Α. π.χ. αποζημιώσεις, συναλλαγματικές διαφορές. ... Επίσης στον  : Κωδ.411. Γράφεται ο φόρος των κοινών εισροών που πράγματι δεν δικαιούται να εκπέσει η επιχείρηση με βάση τους υπολογισμούς που ενεργεί. ...ο προσδιορισμός του φόρου που δικαιούται να εκπέσει μία επιχείρηση, προκειμένου για τις κοινές της εισροές, βρίσκεται με βάση το κλάσμα, που έχει ως αριθμητή το ποσό του ετήσιου κύκλου εργασιών (χωρίς Φ.Π.Α.), που αφορά πράξεις για τις οποίες η επιχείρηση έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου και ως παρονομαστή τον αριθμητή προσαυξημένο με το ποσό των πράξεων για τις οποίες δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης. Το ποσοστό αυτό κατά την 1η διαχειριστική περίοδο της επιχείρησης (ή αν για πρώτη φορά συμπληρώνει περιοδικές δηλώσεις, λόγω μετάταξης ή αλλαγής δραστηριότητας από αυτή τη διαχειριστική περίοδο) προσδιορίζεται από τον υποκείμενο με βάση προσωρινά στοιχεία.

Όμως  για την περίπτωση των αγροτών ( που δεν έχουν απαλλασσόμενο του Φ.Π.Α κλάδο )  δεν έχει ουσιαστική σημασία το ποσό που αναγράφεται στον Κωδ. 310, αφού για αυτούς δεν υπάρχει θέμα Prorata ακόμα και αν έχουν επιδοτήσεις ανεξαρτήτως ύψους.


ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ  «sos»

Αγρότες: Παράταση υποβολής στοιχείων μίσθωσης μέχρι 27/2 και προαιρετική υποβολή όταν το μηνιαίο μίσθωμα είναι μικρότερο των 80 ευρώ

(1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014, έως την 27/2/2015. (2) Γίνεται προαιρετική η  υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα.[ Δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση ] (3) Δίνεται η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται εγγράφως, εφόσον ζητούνται από τις φορολογικές αρχές.


ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΝΟΝΙΚΟ» ΣΤΟ «ΕΙΔΙΚΟ» ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Οι αγρότες υποβάλλουν, μέσα σε δύο (2) μήνες, από τη μετάταξη, δήλωση που περιλαμβάνει την αξία των αποθεμάτων και το φόρο που εκπίπτεται ή καταβάλλεται, κατά περίπτωση. ( Δες ανωτέρω στην παρ. 2.8 ).

Για τους αγρότες αναμένουμε διακαώς  την  : Ερμηνευτική για την Φορολογία εισοδήματος , όπου ελπίζουμε ότι θα απαντηθεί επίσημα,  το πιο «δημοφιλές» φορολογικό  ερώτημα του τελευταίου έτους :  « Φορολογούνται ή όχι οι αγροτικές επιδοτήσεις ; »


Επίσης  σχετικά με τους αγρότες, εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι κάτωθι αποφάσεις :

Κ.Υ.Α. αριθ. οικ. 6855/105/18.2.2015
Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εποχική εργασία και ως αλιεργάτες πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2015 και 2016

Ο.Γ.Α. αρ. πρωτ.: 6460/16.2.2015
Πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς Αγροτικής Εστίας Ο.Γ.Α. έτους 2014 - Πληροφορίες για δικαιούχους

Αρ. πρωτ.: ΔΔΘΤΟΚ Γ 5003716 ΕΞ 2015/13.2.2015
Νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση σπογγαλιέων.

Και μια είδηση σημαντική :  ΕΕ: H Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει €150 εκατ. αγροτικών ενισχύσεων

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της σχετικής απόφασης της Κομισιόν που είχε υποβάλει η χώρα μας καθώς τα άτοκα δάνεια προς Έλληνες παραγωγούς, αποτελούσαν κρατική ενίσχυση ασύμβατη με την εσωτερική αγορά. Η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει τις ενισχύσεις ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν σε παραγωγούς και ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών στον τομέα των δημητριακών το 2008, καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της σχετικής απόφασης της Κομισιόν που είχε υποβάλει η χώρα μας, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Δικαστηρίου.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

4) Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Οι λεπτομέρειες για την νέα ρύθμιση οφειλών - ποιές οφειλές εντάσσονται, ποιές είναι οι προϋποθέσεις.


Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είναι και η τελευταία ευνοϊκή ευκαιρία που δίνεται στους οφειλέτες, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Τόνισε πως νοικοκυριά – έστω και χαμηλών εισοδημάτων – που μπορούν μεν να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά αποφεύγουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα χάσουν οριστικά την ευκαιρία, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως οφειλέτες που έχουν μεγάλα εισοδήματα και δε ρυθμίζουν τα χρέη τους θα έχουν «ανελέητη» αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Στην ρύθμιση θα ενταχθούν ΟΛΑ τα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014. (ΦΠΑ-ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΕΝΦΙΑ εκτός των δύο τελευταίων δόσεων κλπ). Διαγραφή χρεών έως και 50% προβλέπεται μόνο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31.12.2013 οι οποίες όμως δεν αφορούν (ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, ανακτήσεις ενισχύσεων, έσοδα υπερ τρίτων, δασμούς, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ενοίκια δημοσίου κλπ ) ουσιαστικά αφορούν οφειλές από χαράτσια, και από την Φορολογία εισοδήματος... Επανέλαβε επίσης την πρόθεσή της να τους "επιβραβεύσει" με ένα μπόνους το οποίο, θα εμφανισθεί στη φορολογική δήλωση χρήσης 2015 και ενδέχεται να αποκτήσει και μόνιμο χαρακτήρα. «Η διευκόλυνση θα πιάνει τα τελευταία χρόνια. Όποιος πλήρωσε κανονικά το 2012, 2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους. Μπορεί να γίνει και μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της οικονομίας»


Η διαγραφή χρεών (κύριων οφειλών)  έως και 50%, που προβλέπεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31.12.2013, οι οποίες αφορούν οφειλές από χαράτσια, και από την Φορολογία εισοδήματος, αποτελεί σημείο δίκαιας κριτικής. Σαν αντίβαρο του ανωτέρω εξαγγέλθηκε   Βαλαβάνη: Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους.


Στην νέα ρύθμιση είναι πιθανών να ισχύει και η νέα κλίμακα ρύθμισης χρεών όπως ανακόνωσε το υπ.Οικ.


Επίσης δείτε : Από τα 76 δις ευρώ χρέη μπορούν να εισπραχθούν 9 δις


Την  εβδομάδα  αυτή ( μάλλον ) κατατίθεται στη Βουλή το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διατάξεις που σχετίζονται με το ΣΔΟΕ και τις νέες αρμοδιότητές του, καθώς και διατάξεις που αφορούν το αδίκημα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο. Να δούμε το τελικό κείμενο ...

← ●●●● § ●●●● →

 

5) ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡOI ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ


5.1 )  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ


Αριθμ. ΔΕΛ Β 1009011 ΕΞ 2015/23.1.2015 Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1065606/7222/ΔΕ−Β΄ (ΦΕΚ 951 Β΄/31.7.2000) ΑΥΟ περί καθορισμού διαφορετικού τρόπου υποβολής των συμφωνητικών της παραγράφου 16 του άρθρου 8 του Ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Α΄/23.3.1990)


Τα συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων καταχωρούνται από κάθε υπόχρεο επιτηδευματία ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής TAXISnet με την ονομασία «Κατάσταση Συμφωνητικών παραγράφου 16 άρθρου 8 Ν. 1882/1990», η οποία υποβάλλεται μέχρι την 20ή ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου εκάστου έτους, στην οποία (κατάσταση) συμπεριλαμβάνονται τα συμφωνητικά που καταρτίστηκαν το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο».

 

5.2 ) «ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ» «sos»  


ΠΟΛ.1036/26.1.2015. Καθορισμός εντύπων εφαρμογής, σύμφωνα με το άρθρο 63 του Ν. 4172/2013, αναφορικά με την απαλλαγή παρακράτησης φόρου ενδοομιλικών πληρωμών


Τα έντυπα εφαρμογής του άρθρου 63 του Ν. 4172/2013 για την απαλλαγή από την παρακράτηση φόρου στα καταβαλλόμενα ενδοομιλικά μερίσματα (Παράρτημα Α΄), καθώς και στους τόκους και δικαιώματα που καταβάλλονται μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών (Παράρτημα Β΄) συνυποβάλλονται κάθε φορά με τη δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου που ορίζεται από τις διατάξεις της ΠΟΛ.1011/2.1.2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ 8 Β΄/08.01.2014). Ειδικά για όσες πληρωμές έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μέχρι την έκδοση της παρούσας, τα έντυπα εφαρμογής για το άρθρο 63 του Ν. 4172/2013 (Παραρτήματα Α΄ και Β΄) υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 χωρίς κυρώσεις.

 

5.3 ) ΤΟ «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»


Αρ. πρωτ.: 749/17.2.2015. Υποχρέωση ανάρτησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ)


Το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) συστάθηκε με σκοπό τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσιοποίηση στοιχείων όλων των σταδίων ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό μέσο ή προφορικώς, μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, εφόσον ο προϋπολογισμός τους είναι ύψους ίσου ή μεγαλύτερου των χιλίων (1.000) ευρώ.H υποχρέωση καταχώρισης στο ΚΗΜΔΗΣ αφορά στις δημόσιες συμβάσεις, κατά την έννοια των π.δ. 59/2007 και 60/2007, με προϋπολογισμό ίσο ή μεγαλύτερο των 1.000,00 € μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.. Επίσης :  1. ... ως «δημόσια επιχείρηση» νοείται κάθε ανώνυμη εταιρεία, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δύναται να ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό της κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν. 2. Η άσκηση αποφασιστικής επιρροής από το ελληνικό δημόσιο τεκμαίρεται όταν το ελληνικό δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου χρηματοδοτούμενα από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό ή άλλες δημόσιες επιχειρήσεις υπό την έννοια του παρόντος νόμου:


α) είναι κύριοι μετοχών που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ή


β) ελέγχουν την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική της συνέλευση ή


γ) δύνανται να διορίζουν το ήμισυ πλέον ενός των μελών του διοικητικού της συμβουλίου ή


δ) χρηματοδοτούν την ετήσια δραστηριότητά της σε ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό.


3. Ως «δημόσια επιχείρηση» νοείται και κάθε ανώνυμη εταιρεία συνδεδεμένη με άλλη δημόσια επιχείρηση κατά την έννοια του άρθρου 42 ε παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

 

5.4 ) ΘΕΜΑΤΑ Ι.Κ.Α


Ι.Κ.Α. αρ. πρωτ.: Γ36/02/41/11.2.2015. Εφαρμογή της ρύθμισης του Ν.4305/2014 στους υπαχθέντες στις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ. 2 της παρ. ΙΑ του Ν. 4152/2013


(Αφορά ρύθμιση οφειλών )


Αρ. πρωτ.: Φ.40021/2912/72/17.2.2015 . Χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων και ασφαλισμένων Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Α./Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και Ο.Γ.Α., που εμπίπτουν στις διατάξεις ν.4254/2014 (Α,85)


Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αριθμ. 8/19.2.2015. Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με μειωμένες προϋποθέσεις για το από 01/03/2015 - 29/02/2016 χρονικό διάστημα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων.

 

5.5) ΘΕΜΑΤΑ Ι.Κ.Α

ΠΟΛ.1038/30.1.2015. Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθ. ΠΟΛ.1282/31.12.2013 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Φ.Ε.Κ. 54/Β'/16.1.2014) «Προληπτικά ή διασφαλιστικά του δημοσίου συμφέροντος μέτρα άμεσου και επείγοντος χαρακτήρα σε περίπτωση φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 5, 6 και 7 του άρθρου 46 του ν.4174/2013, εξειδίκευση των προσώπων σε βάρος των οποίων αυτά επιβάλλονται, καθορισμός των περιπτώσεων ολικής ή μερικής άρσης των μέτρων και μη εφαρμογής αυτών, προσδιορισμός χρόνου διατήρησής τους και άλλων ειδικότερων θεμάτων».

Δείτε στον επόμενο πίνακα για ποιές παραβάσεις φοροδιαφυγής  επιβάλλονται προληπτικά μέτρα.

 

Πότε επιβάλλονται τα προληπτικά μέτρα Παράβασεις φοροδιαφυγής βάση του άρθρου 55 του ΚΦΔ
Εφόσον η Φορολογική Διοίκηση διαπιστώνει παραβάσεις φοροδιαφυγής κατά την έννοια των περιπτώσεων β' και γ' της παρ. 1 του άρθρου 55, και ανεξαρτήτως των χρηματικών ορίων που τίθενται στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης β', αθροιστικά άνω του ποσού των εκατό πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ β) η μη απόδοση, ανακριβής απόδοση, συμψηφισμός, έκπτωση ή διακράτηση φόρου προστιθέμενης αξίας και παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, τελών ή εισφορών, καθώς και η μη υποβολή δήλωσης ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης με σκοπό τη μη πληρωμή των παραπάνω φόρων τελών ή εισφορών, εφόσον προβλέπεται από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που αφορά φόρους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα.


γ) η είσπραξη επιστροφής των παραπάνω φόρων από τη Φορολογική Διοίκηση μετά από παραπλάνηση της Φορολογικής Διοίκησης με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων,

ή κατά την έννοια των περιπτώσεων δ' και ε' της παρ.1 του άρθρου 55 του Κώδικα εφόσον η αξία των συναλλαγών των φορολογικών στοιχείων υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δ) η έκδοση πλαστών φορολογικών στοιχείων, καθώς και η νόθευση φορολογικών στοιχείων. Θεωρείται ως πλαστό και το φορολογικό στοιχείο που έχει διατρηθεί ή σφραγιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς να έχει καταχωριστεί στα οικεία βιβλία της Φορολογικής Διοίκησης σχετική πράξη θεώρησής του και εφόσον η μη καταχώριση τελεί σε γνώση του υπόχρεου για τη θεώρηση του φορολογικού στοιχείου. Θεωρείται ως πλαστό και το φορολογικό στοιχείο και όταν οι αξίες που αναγράφονται στο πρωτότυπο και στο αντίτυπο αυτού, το οποίο χρησιμοποιείται για φορολογικούς σκοπούς είναι διαφορετικές,


ε) η έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων και η αποδοχή αυτών. Εικονικό είναι το στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολό της ή για μέρος αυτής ή για συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο ή το ένα από αυτά είναι άγνωστο φορολογικώς πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματός του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στην Φορολογική Διοίκηση. Εικονικό είναι επίσης το στοιχείο που φέρεται ότι εκδόθηκε ή έχει ληφθεί από εικονική εταιρία, κοινοπραξία, κοινωνία ή άλλη οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή από φυσικό πρόσωπο για το οποίο αποδεικνύεται, ότι είναι παντελώς αμέτοχο με τη συγκεκριμένη συναλλαγή, οπότε στην τελευταία αυτή περίπτωση η σχετική διοικητική κύρωση επιβάλλεται, καθώς και η ποινική δίωξη ασκείται κατά του πραγματικού υπευθύνου που υποκρύπτεται. Τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία συναλλαγής κατώτερη της πραγματικής θεωρούνται πάντοτε για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως ανακριβή, ενώ τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία μεγαλύτερη της πραγματικής θεωρούνται ως εικονικά κατά το μέρος της μεγαλύτερης αυτής αξίας.
 


Θυμηθείτε επίσης ότι τα μέτρα που μπορεί να επιβάλει η φορολογική διοίκηση βάση της παραγράφου 5 του άρθρου 46 του ΚΦΔ είναι :

Ειδικότερα η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να μην παραλαμβάνει και να μην χορηγεί έγγραφα που απαιτούνται για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων. Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του παραβάτη. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους.

 

Θυμηθείτε ότι ο κόμβος είναι το μοναδικό site που κωδικοποιεί ΟΛΕΣ τις αποφάσεις όπως τροποποιούνται με νεώτερες. Ετσι μπορείτε να δείτε πλέον κωδικοποιημένη και την  ΠΟΛ.1282/31.12.2013 μετα και τις τροποποιήσεις της ανωτέρω ΠΟΛ.


5.6) Πολύ ειδικά, αλλά χρήσιμα για κάποιους :


Οικονομικά στοιχεία των Δήμων και Περιφερειών


Αριθμ. πρωτ.: 6328/16.2.2015. Καθορισμός οικονομικών στοιχείων έτους 2015 των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών, που υποβάλλονται στη βάση δεδομένων Οικονομικών Στοιχείων ΟΤΑ μέσω των στατιστικών δελτίων


Αριθμ. πρωτ.: 6327/16.2.2015. Καθορισμός οικονομικών στοιχείων έτους 2015 των Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών, που υποβάλλονται στη βάση δεδομένων Οικονομικών Στοιχείων ΟΤΑ μέσω των στατιστικών δελτίων


Ενδιαφέρον μεταξύ άλλων έχουν τα εξής : Υποχρεώσεις από αναδοχή οφειλών: Ο λογιστικός χειρισμός των υποχρεώσεων από αναδοχή οφειλών απαιτεί: i. καθολική και άμεση αναγνώρισή τους στη γενική λογιστική,  ii.εγγραφή ισόποσης πίστωσης στον ετήσιο προϋπολογισμό του φορέα και iii.ανάληψη υποχρέωσης στο μητρώο δεσμεύσεων του φορέα….. Υποχρεώσεις από δικαστικές αποφάσεις: Περιλαμβάνουν τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει κατόπιν τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Σε αυτή την ομάδα υποχρεώσεων περιλαμβάνονται και οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες έχουν προστεθεί στο παθητικό του φορέα μετά από αναδοχή οφειλής. Για τις υποχρεώσεις από δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζεται ο ίδιος λογιστικός χειρισμός με εκείνον των υποχρεώσεων από αναδοχή οφειλών...


Συντελεστής Φ.Π.Α


Δ14Β 1023642 ΕΞ 2015. Δυνατότητα κέντρου διασκέδασης να υπάγει τις υπηρεσίες μουσικών παραστάσεων στο μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13%.


Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις


Αρ. πρωτ.: Γ1δ/Γ.Π. 24031/20.2.2015. Διευκρινίσεις σχετικά με τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις των Υγειονομικών Μονάδων


Φ.Π.Α – «καθεστώς τελειοποίησης»



ΠΟΛ.1020/19.1.2015. Διαδικασία απαλλαγής από το φόρο προστιθέμενης αξίας:


α. μη κοινοτικών εμπορευμάτων που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή (ενεργητικής τελειοποίησης)


β. μη κοινοτικών και εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή


γ. εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης (μεταποίησης) με σκοπό να αποτελέσουν αντικείμενο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο Κράτος Μέλος της Ε.Ε.

 


ΕΚΑΣ.


Αριθμ. πρωτ. : Φ. 80000/ 47819/ 1856/16.2.2015. Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) κατά το έτος 2015
«σας πληροφορούμε ότι, για το έτος 2015, τα εισοδηματικά κριτήρια και τα χορηγούμενα ποσά Ε.Κ.Α.Σ. παραμένουν στα ίδια επίπεδα με εκείνα που ίσχυσαν για το έτος 2014.»


Παράταση καταβολής εισφορών.


Παράταση ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους τομείς ασφάλισης του Τομέα Νομικών


Παρατείνετε  έως τις 30 Απριλίου 2015, την προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2014 για όλους τους τομείς ασφάλισης του Τομέα Νομικών (Ταμείο Νομικών, ΤΕΑΔ, ΤΠΔΑ κλπ), χωρίς έννομες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

6) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

7) ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


7.1 ) ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Έλλειμμα 870 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Δεκέμβριο του 2014.  και   Έλλειμμα 217 εκατ. ευρώ στο ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης τον Ιανουάριο.   Από τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» :  Στα 14,9 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο  και από το Υπουργίο Οικονομικών Μηνιαίο Δελτίο χρηματοδοτήσεων-πληρωμών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δεκεμβρίου 2014


Όσοι έχετε χρόνο και ενδιαφέρον, αξίζει να την μελετήσετε.


7.2 ) Ε.Λ.Τ.Ε. - Διενέργεια ποιοτικών ελέγχων έτους 2015.


Οι ποιοτικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν στα ελεγκτικά γραφεία.


7.3 ) Ανακοίνωση Ο.Ε.Ε. προς τους λογιστές φοροτεχνικούς που υπέβαλαν αίτηση για την απόκτηση Α' τάξης


Πίνακα των υποψηφίων που έχουν τις προϋποθέσεις να μετάσχουν στην ηλεκτρονική εκπαίδευση.


7.4 ) ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. - Οδηγία για τα δικαιώματα των μετόχων  .


7.5 ) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.


(1)  Νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για ερευνητικά έργα στην ενέργεια και το περιβάλλον στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»


(2) Τροποποίηση των αποφάσεων διαπίστωσης μη πλήρωσης των όρων ένταξης και έγκρισης χρηματοδότησης για δυνητικά εντασσόμενα έργα στο πρόγραμμα για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.


(3) Άντληση ρευστότητας μέσω venture capital.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

8) (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Καταρχήν είχαμε επίσημη ανάθεση αρμοδιοτήτων : Νάντια Βαλαβάνη Και Δημ Μαρδάς - Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες τους 


Επίσης είχαμε τις προγραμματικές δηλώσεις για την φορολογία. [Αναλυτικά το video και όλες οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη]

« -Δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική ικανότητα και όχι την τεκμαρτή.

-Αξιοποίηση του περιουσιολογίου

Πέντε θα είναι τα αποφασιστικότητα βήματα .


1)  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του από τον ΦΜΑΠ, με αφορολόγητη την πρώτη κατοικία για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (θα φορολογηθούν μόνο οι υπερπολυτελείς). Ταυτόχρονα θα έχουν αναπροσαρμοστούν και οι αντικειμενικές αξίες.


2) Ληξιπρόθεσμα χρέη. Η ρύθμιση των έως 100 δόσεων θα συνεχίσει να ισχύει για μερικούς ακόμα μήνες χωρίς όμως τους περιορισμούς που εμπόδιζαν πολίτες να ενταχθούν σε αυτή. Στην εν λόγω ρύθμιση θα ενταχθούν και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Άρση περιορισμού οροφής των άνω του 1.000.000 ευρώ.


3)  Στο δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016 . Στο νέο φορολογικό σύστημα θεσμοθετείται αφορολόγητο 12.000 και ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πάρα πολλές διαβαθμίσεις.


4)  
Νέα επιχειρησιακά σχέδια για την καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής . Ενδυνάμωση των προληπτικών φορολογικών ελέγχων.[ Δείτε σχετικά με την φοροδιαφυγή θέματα : (1)  14 δις ευρώ κοστίζει ετησίως η διαφθορά στην Ελλάδα (2) Νικολούδης: Οι φοροφυγάδες θα υποστούν τις συνέπειες και τις κυρώσεις (3) Ποινική δικογραφία σε βάρος τριών εταιρειών - συνεργείων αυτοκινήτων, η οποία σχετίζεται με παράνομη αποκόμιση περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης (4) 15.500 πλαστές αποδείξεις εξέδωσε εστιατόριο στην Αθήνα (5) Σύσκεψη εισαγγελέων για την καταπολέμηση φοροδιαφυγής και διαφθοράς ]


5) Εμπιστοσύνη και αξιοποίηση του δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες. Ριζική αναβάθμιση των πληροφοριακών δομών.

Ανέφερε επίσης ότι θα επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες, ενώ κάλεσε τους φορολογούμενους να πληρώσουν όλες τις δύο τελευταίες δόσεις ΕΝΦΙΑ, αλλά και το ΦΠΑ Ιανουαρίου όσοι δεν το έχουν κάνει.»



Τα ανωτέρω συνοψίζονται στα εξής : (1) Τα εισοδήματα του 2014, θα φορολογηθούν με το φορολογικό καθεστώς που ίσχυε πριν την αλλαγή της Κυβέρνησης ( λογικό πάντως είναι στο πλαίσιο αυτό, να έχουμε κάποιες τροποποιήσεις για εξάλειψη φορολογικών αδικιών ), (2) Νέος τρόπος στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών  , (3) ΦΜΑΠ αντί ΕΝΦΙΑ από εδώ και πέρα ( οι δόσεις πληρώνονται κανονικά )    (4) Αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και ελεγκτικών διαδικασιών [ Να δούμε τι μορφή θα πάρουν στην «θεωρία» και στην «πράξη»].

Επίσης κυβερνητικές εξαγγελίες για  θέματα  μη φορολογικά, είχαμε τις εξής :


Εργασιακά θέματα :

Π. Σκουρλέτης: «Να αποκατασταθεί η δύναμη και η ικανότητα του Σ.ΕΠ.Ε.»

Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Σ.ΕΠ.Ε

«Το πρώτο νομοθέτημα το οποίο ήδη επεξεργαζόμαστε στο υπουργείο, με τους αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με ό' τι μπορεί να σημαίνει αυτό, σε μια κατεύθυνση αποκατάστασης του κύρους και του περιεχομένου τους, ώστε να πάψουν να είναι ένα «αδειανό πουκάμισο . ... Το Σ.ΕΠ.Ε. έρχεται να λειτουργήσει σε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, με αποτελεσματικότερη στόχευση των παραβατικών επιχειρήσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα βελτιωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους.»


Ασφαλιστικά θέματα :

Ρυθμίσεις Στρατούλη για ασφαλιστικά ταμεία και μείωση μισθών/συντάξεων

Το πρώτο νομοσχέδιο θα έχει να κάνει με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. ...Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά το πάγωμα των μειώσεων στους μισθούς...Στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί επίσης νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα σταματήσει η περαιτέρω μείωση των συντάξεων.


Αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας :

Τα τρία κριτήρια για προστασία της πρώτης κατοικίας

Στην αναστολή για ένα χρόνο των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας με βάση τρία κριτήρια –σύνολο αξίας ακίνητης περιουσίας, εισόδημα και καταθέσεις– προχωράει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο.

 

← ●●●● § ●●●● →

9) θέματα Ο.Ε.Ε.

← ●●●● § ●●●● →

 

Αν κάνατε το λάθος και δεν ακούσατε την συμβουλή στην αρχή του «Σχολίου», καιρός να επανορθώσετε ( ότι προλάβετε )  …

 

Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας». Στην Αθήνα από πολλές δεκαετίες προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου τα Κούλουμα γιορταζόταν στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου οι Αθηναίοι «τρωγόπιναν» καθισμένοι στους βράχους από το μεσημέρι μέχρι τη δύση του Ήλιου. Οι περισσότεροι χόρευαν από τους ήχους πλανόδιων μουσικών, κατά παρέες, είτε δημοτικούς είτε λαϊκούς χορούς υπό τους ήχους «λατέρνας». Το σούρουπο όλοι οι Ρουμελιώτες γαλατάδες της Αθήνας έστηναν λαμπρό χορό κυρίως τσάμικο γύρω από τους στύλους του Ολυμπίου Διός . Για την ετυμολογία του ονόματος που παραμένει άγνωστη όπως και η αρχή του εορτασμού υπάρχουν πολλές απόψεις. Κατά μερικούς προήλθε από τον αναγραμματισμό της λατινικής λέξης cumulus που σημαίνει σωρός, αφθονία ή επίλογος, υποδηλώνοντας έτσι το πολύ "φαγοπότι" με πολύ χορό, ή το τέλος της εορταστικής περιόδου της αποκριάς. Ειδικότερα όμως ο Α. Καμπούρογλου σημειώνει ότι ο όρος είναι καθαρά αθηναϊκός και προέρχεται από τις κολώνες του ναού του Ολυμπίου Διός που τις αποκαλούσαν στη νεότερη ιστορία οι Αθηναίοι columna, κόλουμνα, κούλoυμνα, κούλουμα, χωρίς όμως αυτό και να προσδιορίζει την αρχή της εορτής που πιθανολογείται κατά τη περίοδο της τουρκοκρατίας.

Εκδηλώσεις  ( ενδεικτικά ). [ Υπάρχουν και πολλές άλλες, μια θα είναι κοντά σας ]:

 

Αθήνα : Ο λόφος του Φιλοπάππου θα είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων. Η γιορτή της Σαρακοστής ξεκινά στις 11 π.μ. με τον ρυθμό και τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, ενώ στις 11.30 π.μ. τη σκυτάλη παίρνει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με τη συναυλία «Ας αρχίσουν οι χοροί». Παραδοσιακή μουσική με τον Κωνσταντίνο Δήμου στο κλαρίνο και τραγούδια ερμηνευμένα από τους Νάντια Καραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη, Δώρα Λουίζου και Μανώλη Σκουλά θα απογειώσουν το κέφι σε ξέφρενους ρυθμούς. Θεσσαλονίκη : (ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ). Εκδήλωση με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσιάτρα), από τις 11.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα. ( ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ). Με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Παπαηλιάκη), από τις 10:30. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα. (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ )  Εκδήλωση στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11:30. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και χαρταετοί στα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια. («ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ)  Με χαρταετούς, κλόουν και ζωγραφιές με αποκριάτικα σχέδια θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα τα παιδιά, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

 

 Πειραιάς : Την Καθαρά Δευτέρα είναι όλοι προσκεκλημένοι στην παραλία της Φρεαττύδας με μουσική, φαγητά, ποτά και με μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου.  Νάουσα : Την Καθαρά Δευτέρα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες θα κυκλοφορούν χωρίς τα προσωπεία, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις για τα κούλουμα στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νάουσας. Ξεχωρίζει το σιντριβάνι της Πλατείας Καρατάσου που θα πλημμυρίσει από 30 τόνους κρασιού. Στον Σοχό του Δήμου Λαγκαδά, την Καθαρά Δευτέρα θα αναβιώσει το έθιμο της συγχώρεσης «Προσταβάνι», όπου οι νεότεροι θα προσφέρουν ένα πορτοκάλι στους γεροντότερους, φιλώντας το χέρι τους και ζητώντας συγχώρεση. Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα

να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου, στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού, στην

 

Κεντρική Πλατεία Μακρυγιάλου

και στις Αλυκές Κίτρους. «Κούλουμα 2015» από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη : Την Καθαρά Δευτέρα, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας με εδέσματα και άφθονο κρασί για τους μεγάλους και χαρταετούς για τους μικρούς δημότες. Ο Δήμος Κηφισιάς οργανώνει  εκδήλωση για να εορταστούν τα "Κούλουμα", την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 -14:00 στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου) στη Νέα Ερυθραία. Στο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συμμετέχουν η γνωστή τραγουδίστρια Πωλίνα, καθώς επίσης και η Κατερίνα Τσιρίδου. Οι δημότες της Κηφισιάς και όχι μόνο, θα έχουν τη χαρά να δουν ένα από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, το γαϊτανάκι , έναν χορό που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς. Επίσης θα υπάρχει ξυλοπόδαρος και animateur να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους. Ο Δήμος Αγρινίου προσκαλεί, όλους τους δημότες και επισκέπτες  να συνεορτάσουν  τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015,  με πατροπαράδοτη λαγάνα, σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί , χορό και πέταγμα χαρταετού ……

 

 

Καλή συνέχεια ……