Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι προμήθειες Δημοσίου στο στόχαστρο του Υπ. Οικ.

Τη λίστα με τις προτεραιότητές του για την αύξηση των εισροών στα δημόσια Ταμεία μέσω καταπολέμησης παθογενειών αναλύει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
 
Η περικοπή προμηθειών στο Δημόσιο, η πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, η καταπολέμηση του παραεμπορίου και η αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ, στο οποίο θα ενταχθούν και οι τελωνειακές υπηρεσίες, είναι μερικές από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να δημιουργηθεί το απαραίτητο «μαξιλάρι» εισροών στον προϋπολογισμό, όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ειδικά για το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο, ανέφερε πως στόχος είναι να τοποθετηθούν σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που παραλμβάνουν φορτία από τα διυλιστήρια συσκευές ηλεκτρονικού εντοπισμού.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως ορισμένες από τις παραπάνω παρεμβάσεις θα έχουν άμεση απόδοση στον προϋπολογισμό επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί σε βάθος τετραετίας.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, και εστιάζοντας στην κίνηση μαύρου χρήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η τεχνογνωσία για την καταπολέμηση των μαύρων ροών ήδη υπάρχει στη χώρα μας.

Όπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες έχουν στην διάθεση τους όλες τις κινήσεις των λογαριασμών που δείχνουν πως εισάγονται και εξάγονται κεφάλαια προς το εξωτερικό.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ λαθρεμπόριο καύσιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο