Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων και έκδοσης εικονικών τιμολογίων

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και του λαθρεμπορίου, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων κατάφερε σημαντικό πλήγμα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και του λαθρεμπορίου, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων κατάφερε σημαντικό πλήγμα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και έκδοσης εικονικών τιμολογίων.


Σε έλεγχο που πραγματοποίησε Κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας της Υπ.Ε.Ε. σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Σκύδρας του νομού Πέλλας, εντόπισε παράνομο αποχρωματιστήριο πετρελαίου. Το αποχρωματιστήριο λειτουργούσε στο υπόγειο της οικοδομής. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν τρεις παράνομες δεξαμενές χωρητικότητας 25. 000 λίτρων πλήρεις καυσίμου, 26 σάκοι με υδροξείδιο του ασβεστίου και πλαστικά δοχεία με θειικό οξύ. Τα παραπάνω υλικά χρησιμοποιούνταν για τον αποχρωματισμό και την αποϊχνηθέτηση πετρελαίου θέρμανσης. Ο εξοπλισμός του αποχρωματιστηρίου, το πετρέλαιο και τα χημικά υλικά κατασχέθηκαν με βάση τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας. Από την επεξεργασία των φορολογικών στοιχείων του πρατηρίου διαπιστώθηκαν τελωνειακές παραβάσεις για ποσότητα 25.689 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης που αποχρωματίσθηκε και διατέθηκε στην κατανάλωση ως πετρέλαιο κίνησης.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης της Υπ.Ε.Ε. εξάρθρωσε κύκλωμα έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων και επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 29.797.527 ευρώ που αφορούν 36 εμπλεκόμενους εκδότες, λήπτες και συναυτουργούς. Ειδικότερα, επιχείρηση «βιτρίνα» στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε 343 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 3.796.435 ευρώ πλέον ΦΠΑ 683.358 ευρώ.  Για τα ποσά αυτά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 9.642.944 ευρώ, ενώ για άλλες παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα (καταχώρηση ανύπαρκτων εσόδων, δαπανών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κλπ) επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 868.695 ευρώ.

Η Υπ.Ε.Ε. ολοκλήρωσε την έρευνα σχετικά με τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις που εμφανίζονται ως αντισυμβαλλόμενες της επιχείρησης «βιτρίνας», οι οποίες είναι συνολικά 34 και διασπαρμένες σε όλη τη χώρα. Στις συγκεκριμένες εταιρείες επιβλήθηκε ισόποσο πρόστιμο 9.642.944 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και στο πρόσωπο, το οποίο βρισκόταν πίσω από την επιχείρηση «βιτρίνα», το οποίο αποκαλύφθηκε και κατέθεσε στην Υπ.Ε.Ε.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο