Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΚΤ: Δεν θα χρειαστούν μέτρα ελέγχου κεφαλαίων

Δεν υπάρχει λόγος να εφαρμοστούν μέτρα ελέγχου κεφαλαίων (capital controls) σημειώνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, αποδεικνύοντας πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα σε μέτρα περιορισμού της ρευστότητας στις τράπεζες.

«Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα ότι τα 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παραμένουν διαθέσιμα» αναφέρουν πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. «Αυτά τα κεφάλαια δεν είναι απαραίτητα στην παρούσα φάση επειδή οι τράπεζες είναι κεφαλαιοποιημένες, αλλά σε περίπτωση ατυχήματος τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα – μόνο για αυτό τον σκοπό και μετά από αίτημα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι μετά τις αποφάσεις του Eurogroup «δεν υπάρχει ανάγκη για επιβολή μέτρων ελέγχου κεφαλαίου. Τα μέτρα αυτά είναι εκτός συζήτησης» σημειώνουν με εμφατικό τρόπο. Το συμβούλιο των διοικητών της ΕΚΤ είναι έτοιμο, δε, να επανεισαγάγει τη ρήτρα βάσει της οποίας έκανε αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να παρέχει ρευστότητα «όταν τα απαραίτητα βήματα για μία παράταση έχουν γίνει και εκτιμήσει ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα θετικής ολοκλήρωσης του προγράμματος».


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο