Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ντάισελμπλουμ: Λίστα με μεταρρυθμίσεις ώς τη Δευτέρα – Τα λεφτά επιστρέφουν στον EFSF

«Τα 10,9 δισεκ. ευρώ επιστρέφονται στον EFSF ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών». Αναλυτικά η απόφαση (αγγλικά).

Αναλυτικά η απόφαση (αγγλικά) ΕΔΩ

Λίστα στην οποία θα εξειδικεύει μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να ακολουθήσει καλείται να φέρει προς έγκριση η Αθήνα τη Δευτέρα, ώστε να υλοποιηθεί το πρώτο μέρος της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup της Παρασκευής με «οδικό χάρτη», το αργότερο, τα τέλη Απριλίου οπότε θα συζητηθεί το νέο πρόγραμμα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση, η ελληνική κυβέρνηση ήθελε εξάμηνη παράταση, αλλά τελικά έλαβε τετράμηνη. Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως «τα 10,9 δισεκ. ευρώ (του ΤΧΣ) επιστρέφονται στον EFSF ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», καθώς ανέφερε σαφώς ότι «έπρεπε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη να δούμε τις συμφωνίες και τις αλλαγές συμφωνίας».

«Υπάρχει ελπίδα για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εγκαίρως, και αυτό απαιτεί εμπιστοσύνη (...) η δουλειά έχει αρχίσει να αποδίδει φτάσαμε σε συμφωνία για κείμενο για τις γενικές λεπτομέρειες» πρόσθεσε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ότι η Αθήνα αναλαμβάνει δεσμεύσεις όπως: «Δεσμεύονται για μεταρρυθμίσεις και να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες που θα βλάψουν τη διαδικασία. Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις δανειακές υποχρεώσεις, και να διασφαλίσουν πρωτογενές πλεόνασμα και βιωσιμότητα χρέους.»

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ εξήγησε ότι «οι θεσμοί θα δουν αν είναι αρκετές οι μεταρρυθμίσεις της Δευτέρας για να γίνει επιτυχής επαναξιολόγηση του προγράμματος. Όπως ανακοίνωσε, η παράταση του προγράμματος θα επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια εντός της εβδομάδας, ωστόσο είναι απαραίτητη η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Ισορροπημένη συμφωνία»

«Εργαστήκαμε εντατικά για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, που θα μας επιτρέψει το επόμενο βήμα. Μια συμφωνία είναι δυνατή αν βασίζεται στη λογική και όχι στην ιδεολογία, η συμφωνία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαου, του ευρώ, της Ευρώπης και όλων των ευρωπαϊκών λαών, θα επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν τις αλλαγές που θέλουν, αλλά θα διασφαλίσει ότι θα τιμηθούν και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Αυτό θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος» τόνισε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως εξήγησε στα τέλη Απριλίου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για το περιερχόμενο του νέου ελληνικού προγράμματος το οποίο «κάτι όχι και το πιο εύκολο, αλλά θα είναι προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων χωρών.»

«Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα»

Για «πολύ κουραστική αλλά πολύ εποικοδημητική διαδικασία» έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας από την Αθήνα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμμματα αρχής γενομένης από τη Δευτέρα με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. «Την Τρίτη θα υπάρξει πόρισμα από τους θεσμούς. Η πλήρης λίστα θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης στα τέλη Απριλίου» εξήγησε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Δέσμευση για τήρηση των δανειακών υποχρεώσεων»

«Θετική συνάντηση» είναι πολύ σημαντικό θα ήταν κρίμα οι προσπάθειες του ελληνικού λαού είχαν χαραμιστεί. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να τιμήσουν όλες τους τις δανειακές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τόνισε με τη σειρά του ο επικεφαλής του EFSF Kλάους Ρέγκλινγκ.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο