Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Το μέτρο της ΜΥΦ θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, να αποσυρθεί ή έστω να διορθωθεί»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

20 Φεβρουάριος 2015
Taxheaven.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 20-2-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Κοινοποίηση:

1. Αναπληρώτρια Υπ. Οικ. Νάντια Βαλαβάνη
2. Αναπληρωτή Υπ.Οικ. Δημήτριο Μάρδα
3. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Σαββαϊδου Αικατερίνη
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ:  Συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ)

Κύριε Υπουργέ,
   
Αρχικά συγχαίρουμε εσάς καθώς και τους αναπληρωτές υπουργούς, για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως επισημάναμε κατ’ επανάληψη με επιστολές μας στο Υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ) όπως θεσμοθετήθηκε να ισχύσει για τη χρήση 2014, απεδείχθη  ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Οι τέσσερις παρατάσεις που δόθηκαν δεν έλυσαν το πρόβλημα. Η ταλαιπωρία όμως των λογιστών – φοροτεχνικών όπως και το κόστος των επιχειρήσεων, στη δύσκολη αυτή εποχή, ήταν υπέρμετρο. Όλα αυτά για να τελειώσει το πρώτο σκέλος του μέτρου, αυτό της αποστολής. Θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος, των διορθώσεων, όπου οι δυσκολίες  ίσως να είναι και μεγαλύτερες.

Συμφωνούμε στην προσπάθεια του Υπουργείου να συγκεντρώνει και να ελέγχει το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται.

Πιστεύουμε όμως ότι η έγκαιρη θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη σωστού πλαισίου διεκπεραίωσης, είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή των οποιωνδήποτε αλλαγών, οι οποίες θα πρέπει ταυτόχρονα να μην αυξάνουν τη γραφειοκρατία και να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τα λογιστήρια.

Πιστεύουμε πως το μέτρο θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, να αποσυρθεί ή έστω να διορθωθεί, έτσι ώστε και το Υπουργείο να επιτύχει το στόχο του ελέγχου, αλλά και να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην άδικη ταλαιπωρία των συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών.
    
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                 
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                       

Ο Γενικός Γραμματέας   
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ