Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Το μέτρο της ΜΥΦ θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, να αποσυρθεί ή έστω να διορθωθεί»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 20-2-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Κοινοποίηση:

1. Αναπληρώτρια Υπ. Οικ. Νάντια Βαλαβάνη
2. Αναπληρωτή Υπ.Οικ. Δημήτριο Μάρδα
3. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Σαββαϊδου Αικατερίνη
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ:  Συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ)

Κύριε Υπουργέ,
   
Αρχικά συγχαίρουμε εσάς καθώς και τους αναπληρωτές υπουργούς, για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως επισημάναμε κατ’ επανάληψη με επιστολές μας στο Υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ) όπως θεσμοθετήθηκε να ισχύσει για τη χρήση 2014, απεδείχθη  ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Οι τέσσερις παρατάσεις που δόθηκαν δεν έλυσαν το πρόβλημα. Η ταλαιπωρία όμως των λογιστών – φοροτεχνικών όπως και το κόστος των επιχειρήσεων, στη δύσκολη αυτή εποχή, ήταν υπέρμετρο. Όλα αυτά για να τελειώσει το πρώτο σκέλος του μέτρου, αυτό της αποστολής. Θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος, των διορθώσεων, όπου οι δυσκολίες  ίσως να είναι και μεγαλύτερες.

Συμφωνούμε στην προσπάθεια του Υπουργείου να συγκεντρώνει και να ελέγχει το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται.

Πιστεύουμε όμως ότι η έγκαιρη θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη σωστού πλαισίου διεκπεραίωσης, είναι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή των οποιωνδήποτε αλλαγών, οι οποίες θα πρέπει ταυτόχρονα να μην αυξάνουν τη γραφειοκρατία και να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τα λογιστήρια.

Πιστεύουμε πως το μέτρο θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, να αποσυρθεί ή έστω να διορθωθεί, έτσι ώστε και το Υπουργείο να επιτύχει το στόχο του ελέγχου, αλλά και να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην άδικη ταλαιπωρία των συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών.
    
          
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                 
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                       

Ο Γενικός Γραμματέας   
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο