Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Αναγραφή στις Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου του Κ.Β.Σ. και των Υπηρεσιών που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου

Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος και με αφορμή το γεγονός ότι σε μερικές Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου (Α.Ε.Π.) του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ.186/1992) δεν αναγράφονται και οι Υπηρεσίες που έχουν διενεργήσει τους ελέγχους και κυρίως όταν ο έλεγχος γίνεται από τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), διευκρινίζουμε τα εξής:....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523.347, 210.6124.910, FAX:210.6140.024
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Π.Ε.Φ.Ε.: Αντιπρόεδρος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 6932.215.508
Αθήνα, 26/3/2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ  15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ: Β΄
Αθήνα, 2-4-2001
Υ.Ο. Αρ.Πρωτ.: ….
ΘΕΜΑ: «Αναγραφή στις Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου του Κ.Β.Σ. και των Υπηρεσιών που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου».
    Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος και με αφορμή το γεγονός ότι σε μερικές Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου (Α.Ε.Π.) του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ.186/1992) δεν αναγράφονται και οι Υπηρεσίες που έχουν διενεργήσει τους ελέγχους και κυρίως όταν  ο έλεγχος  γίνεται από τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), διευκρινίζουμε τα εξής:
1.    Όπως  είναι γνωστό για την επιβολή προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) εκδίδεται Διοικητική Πράξη με τίτλο «Απόφαση Επιβολής  Προστίμου» (Α.Ε.Π.). Για λόγους ομοιομορφίας και διευκόλυνσης της διαδικασίας έκδοσης των Α.Ε.Π. οι Υπηρεσίες χρησιμοποιούν το τυποποιημένο έντυπο Ε 315/98.
2.    Το έντυπο αυτό συνοδεύεται απαραίτητα από την Έκθεση Έλέγχου και περιλαμβάνει: α) προεκτυπωμένες τις σχετικές διατάξεις, βάσει των οποίων επιβάλλονται τα πρόστιμα, β) κενά, προκειμένου να συμπληρωθούν αναλόγως: η ημερομηνία και οι συντάκτες της Έκθεσης Ελέγχου, τα στοιχεία του παραβάτη, η κατηγορία βιβλίων που τηρεί, σύντομη αιτιολογία και περιγραφή των παραβάσεων, το ύψος του προστίμου ανά παράβαση και το συνολικό ποσό. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η Α.Ε.Π. πρέπει να περιέχει στο σώμα της αυτοτελή αιτιολογία της παράβασης, η εν σχετική Έκθεση Ελέγχου τα ειδικότερα στοιχεία (ΣτΕ 1645/91).
3.    Όπως έχει ήδη επισημανθεί τα στοιχεία της Έκθεσης Ελέγχου μνημονεύονται στις Α.Ε.Π. Για λόγους όμως πλήρους προσδιορισμού της οικείας Έκθεσης, σκόπιμη κρίνεται, η αναγραφή στις Α.Ε.Π. , όχι μόνον της ημερομηνίας και των ονοματεπωνύμων των ελεγκτών αλλά και της Υπηρεσίας, στα πλαίσια αρμοδιότητας της οποίας συντάχθηκε η σχετική Έκθεση.
4.    Στην παρούσα εγκύκλιο επισυνάπτεται σχετικό προσαρμοσμένο υπόδειγμα Α.Ε.Π. Κ.Β.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο