Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δραγασάκης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία – Στουρνάρας: Όλα καλά με τα ATM

«Υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη, για να επιβάλλουν τη θέλησή τους», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΤτΕ. Η ΤτΕ είναι εδώ «για να αποφευχθούν τα ατυχήματα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για αμοιβαία επωφελή και λειτουργική μεταβατική συμφωνία στο αυριανό Eurogroup», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο της απόρριψης της ελληνικής πρότασης για 6μηνη παράταση του προγράμματος από τη Γερμανία.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η Αθήνα έχει αποστείλει μια «συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη, για να επιβάλλουν τη θέλησή τους», και συμπλήρωσε πως η κόντρα της Ελλάδας δεν είναι με τη Γερμανία.

Τέλος, είπε πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και δεν πρόκειται να την παραβιάσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στους φόβους πως να μην υπάρχουν χρήματα στα ATM, υπογραμμίζοντας πως «όλα είναι υπό έλεγχο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» με τη ρευστότητα των τραπεζών, τόνισε η ΤτΕ είναι εδώ «για να αποφευχθούν τα ατυχήματα».

Όσον αφορά την πολιτική της ΕΚΤ απέναντι στις τράπεζες, με δεδομένη την απόφασή της να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μόνο κατά 3,3 δισ. ως τις αρχές Μαρτίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως η θέση της Ευρωτράπεζας θα σχηματιστεί και «σε συνάρτηση» με το τι θα γίνει στο Eurogroup της Παρασκευής.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο