Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας-Φιλιππιάδας στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ  47100
ΤΗΛ: 2681023534   

ΠΡΟΣ
Υπουργό Οικονομικών
Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ Νάντια Βαλαβάνη κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με την παρούσα επιστολή η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας θέλει να σας συγχαρεί  για τη τοποθέτησή σας από τον Πρωθυπουργό σαν επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών και να σας ευχηθούμε να αντεπεξέλθετε στο έργο σας, μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας, για το καλό όλων μας.

Μέτα από έξι χρόνια ύφεσης  διανύοντας τον πέμπτο χρόνο άγριας λιτότητας και φοροεπιδρομής, ειδικά στους μικρομεσαίους, ο κλάδος του λογιστή-φοροτεχνικού ευελπιστεί σε μια νέα αρχή με ένα δίκαιο και προπάντων σταθερό φορολογικό νόμο ξεκάθαρο, κατανοητό, χωρίς χιλιάδες τροπολογίες πολλές εκ των οποίων μάλιστα με  αναδρομική ισχύ.

Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της προχειρότητας, ειδικά των ηλεκτρονικών εφαρμογών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από πρόσθετες απαιτήσεις  με νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής, αναποτελεσματικές  οι περισσότερες, δοκιμάστηκε άγρια από όλη αυτή την ηλεκτρονική γραφειοκρατία . 

Ο λογιστής-φοροτεχνικός αποτελεί το συνδετικό κρίκο της επιχείρησης, του νοικοκυριού της αγοράς, με το Υπουργείο Οικονομικών. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, όλα τα φαινόμενα παθογένειάς της και τις μαύρες τρύπες που οδηγούν στη Φοροδιαφυγή.

Ο κλάδος μας διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση αλλά και την  μακρόχρονη εμπειρία για να αποτελέσει πολύτιμο αρωγό και συνεργάτη του Υπουργείου, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά του, με προτάσεις και εμπειρία που σίγουρα θα βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που αναλάβατε. 

Αντίθετα, αισθανόμαστε θλίψη όταν είμαστε παραγκωνισμένοι και αντιμετωπιζόμαστε ως εισπράκτορες του Υπουργείου.

Η ένωσή μας, μέσα και από την ομοσπονδία μας, είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε κάθε συνεργασία προς το επιτελείο του Υπουργείου στην κατεύθυνση  για ένα δίκαιο, σταθερό και κατανοητό φορολογικό περιβάλλον.

Τέλος, σας προσκαλούμε, όταν σας δοθεί ο χρόνος και η ευκαιρία, να επισκεφτείτε την πιο φτωχή ίσως περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσφάτως πληγμένη από καιρικά φαινόμενα πόλη της Άρτας.
                                                                                                                    
          
-Ο-                                                                                   
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                                       

-Ο-
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο