Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με εκπροσώπους των Συνδέσμων Φωτοβολταϊκών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2015
 
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /
Συνάντηση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με εκπροσώπους των Συνδέσμων Φωτοβολταϊκών
 
Με εκπροσώπους Συνδέσμων κυρίως Φωτοβολταϊκών συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ Αναστάσιος Γκαρής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από πλευράς Συνδέσμων οι: Γ. Παναγής Πρόεδρος ΠΟΣΠΗΕΦ, Σ. Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ, Γ. Παπακυριακού, πρόεδρος ΕΠΗΕ, Γ. Περιστέρης, Πρόεδρος ΕΣΗΑΠΕ, Θ. Καμπούρης ΣΠΗΕΦ Δωδεκαννήσων, Γ. Γιατράκης πρόεδρος ΣΠΗΕΦ Νοτιοδυτικής Κρήτης, Στ. Τράμπας πρόεδρος Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Ηπείρου, ο κ. Νικολόπουλος πρόεδρος Θεσσαλικού Συλλόγου Φωτοβολταϊκών, Δ. Μακαρές από την Ένωση Φωτοβολταϊκών Πάρκων Β. Φθιώτιδας, που συνοδεύονταν και από άλλα μέλη των Διοικήσεών τους.
 
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων Φωτοβολταϊκών έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου με αιχμή τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΛΑΓΗΕ, που έχει ως συνέπεια και αυτοί να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες, οι οποίες δεν δείχνουν καμία κατανόηση και τους πιέζουν σε βαθμό ασφυξίας, ούτε να αποδώσουν τους φόρους έγκαιρα προς το Δημόσιο. Επισήμαναν ακόμη, ότι υπήρξαν θύματα ενός στρεβλού προγραμματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων που δρομολογήθηκε χωρίς σχεδιασμό, διαφάνεια, διάλογο και σωστές προβλέψεις.
 
Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Π. Λαφαζάνης, χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση και ιδιαίτερα την ευρεία συμμετοχή των παραγωγών φωτοβολταϊκής ενέργειας σ’ αυτήν, αφού έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει μια πανοραμική εικόνα των προβλημάτων που τους απασχολούν. Τόνισε ότι θα δρομολογηθούν λύσεις μέσα από ένα σχέδιο, που θα εκπονηθεί σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία και θα καθορίζει βήμα το βήμα τα άμεσα μέτρα που απαιτούνται κυρίως για την έγκαιρη, χωρίς καθυστερήσεις, αποπληρωμή τους, αλλά και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την οριστικότερη επίλυση των συνολικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και ουσιαστικός διάλογος μαζί τους πριν τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων. 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο