Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη δημοσιότητα από το Υπ. Οικ. ο φάκελος με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup

18 Φεβρουάριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Ο φάκελος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ομιλίες του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη στις συνεδριάσεις της 11ης και της 16ης Φεβρουαρίου, και την πρόταση Μοσκοβισί.

Στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η ελληνική πλευρά τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την αποπληρωμή δόσεων προς τους δανειστές, σύμφωνα με τον φάκελο των ελληνικών παρουσιάσεων στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μη λάβει καμία δράση που θα θέτει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό ή θα έχει επιπλοκές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και καμία ενέργεια «κουρέματος» του χρέους.

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται να λάβει μέτρα που εκτιμώνται ως υφεσιακά, όπως οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ΦΠΑ, ενώ απορρίπτει ως αναποτελεσματικό το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και τον στόχο που έχει τεθεί για φέτος που είναι 2,2 δισ. ευρώ.

Ο φάκελος περιλαμβάνει τις ομιλίες του υπουργού Οικονομικών στα Eurogroup, της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου, δυο non paper που κατατέθηκαν από την ελληνική πλευρά, τα αποτελέσματα των εργασιών των τεχνικών κλιμακίων το Σαββατοκύριακο, το προσχέδιο Μοσκοβισί, που ήταν έτοιμη να υπογράψει η ελληνική πλευρά αλλά και το προσχέδιο κείμενο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναλυτικά όλος ο φάκελος ΕΔΩ (αγγλικά)


Πηγή: http://www.skai.gr



Συνημμένα

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης