Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη δημοσιότητα από το Υπ. Οικ. ο φάκελος με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup

Ο φάκελος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ομιλίες του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη στις συνεδριάσεις της 11ης και της 16ης Φεβρουαρίου, και την πρόταση Μοσκοβισί.

Στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η ελληνική πλευρά τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την αποπληρωμή δόσεων προς τους δανειστές, σύμφωνα με τον φάκελο των ελληνικών παρουσιάσεων στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μη λάβει καμία δράση που θα θέτει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό ή θα έχει επιπλοκές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς και καμία ενέργεια «κουρέματος» του χρέους.

Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται να λάβει μέτρα που εκτιμώνται ως υφεσιακά, όπως οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ΦΠΑ, ενώ απορρίπτει ως αναποτελεσματικό το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και τον στόχο που έχει τεθεί για φέτος που είναι 2,2 δισ. ευρώ.

Ο φάκελος περιλαμβάνει τις ομιλίες του υπουργού Οικονομικών στα Eurogroup, της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου, δυο non paper που κατατέθηκαν από την ελληνική πλευρά, τα αποτελέσματα των εργασιών των τεχνικών κλιμακίων το Σαββατοκύριακο, το προσχέδιο Μοσκοβισί, που ήταν έτοιμη να υπογράψει η ελληνική πλευρά αλλά και το προσχέδιο κείμενο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναλυτικά όλος ο φάκελος ΕΔΩ (αγγλικά)


Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Eurogroup


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο