Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ.: «Ανάκληση αναξιοκρατικής διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων»

ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 - ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-3622707 - FAX: 210-3638782 - www.poedoy.gr - email: [email protected]

Αθήνα, 17.2.2015
Αρ.πρωτ:24
 
ΠΡΟΣ : 1.ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑΝΗ
2.ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΝΑΝΤΙΑ
3.ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΜΑΡΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗ
4. ΓΓΔΕ κ.ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

KOINOΠΟΙΗΣΗ:
1. Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ
2.ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Παρακολουθήσαμε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, την εξαγγελία (που τελικά υπερψηφίστηκε) ότι θα αλλάξει η διαδικασία επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοκρατία και ο αποκλεισμός πολιτικών παρεμβάσεων. Διαχρονικό αίτημα των εφοριακών ήταν και είναι, η λειτουργία της φορολογικής Διοίκησης χωρίς πολιτικές-συνδικαλιστικές και εξωθεσμικές παρεμβάσεις αλλά με αποκλειστικό κριτήριο, την ικανότητα, την εντιμότητα και τις γνώσεις του υπαλλήλου, στα πρότυπα των αντίστοιχών Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Δυστυχώς με το έγγραφο, ΔΔΑΔ Γ 1018488 ΕΞ 2015/10.2.2015 της ΓΓΔΕ κ.Α.ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ (για μία ακόμη φορά), προχωρούν οι διαδικασίες ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ διαδικασιών επιλογής προϊσταμένων ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναξιοκρατικής αυτής διαδικασίας, είναι ο αποκλεισμός της κατηγορίας ΤΕ (απόφοιτοι ΤΕΙ ) από την διαδικασία επιλογής, παρά τα όσα προβλέπει το άρθρο 2 του Νόμου 3549 από το 2007 (!) για την εξίσωση ΑΕΙ-ΤΕΙ. Έτσι ο πτυχιούχος ΤΕΙ στο τμήμα Λογιστικής, αποκλείεται από την διαδικασία ενώ ο πτυχιούχος Σπουδών σε μη οικονομικό αντικείμενο άλλου ΑΕΙ, έχει δικαίωμα συμμετοχής!

Έχετε απόλυτο δικαίωμα να διατηρείτε στο Υπουργείο Οικονομικών, διαδικασίες και θεσμούς που συνέβαλλαν και πρωταγωνίστησαν στην επιβολή της μνημονιακής φορολογικής βαρβαρότητας, με τα ολέθρια αποτελέσματα τόσο για τους πολίτες όσο και για τα δημόσια έσοδα. Να είναι όμως σαφές σε όλους, ότι οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις μας, θα είναι πλέον πιο δυναμικές, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και διάρκεια, γιατί εμείς δεν διστάσαμε (σαν κλάδος) να συγκρουστούμε με την μνημονιακή πολιτική στο Υπουργείο Οικονομικών.

Παρακαλούμε για την άμεση ανάκληση της σχετικής αναξιοκρατικής διαδικασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης

Η Γεν.Γραμματέας
Βάλια Α. Χριστακοπούλου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο