Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι θα ισχύει για ανασφάλιστους επαγγελματίες και συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους επαγγελματίες, συνταξιοδοτικές διευκολύνσεις και αποποινικοποίηση των οφειλών στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης , όπως ανέφερε ο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, κατά τις συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν θέματα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κυρίως, η αναζήτηση ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς η ελεύθερη επιλογή κατώτερων ασφαλιστικών κλάσεων και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών, προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα θα δοθεί πλήρης υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, και θα διευκολυνθεί η συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολούμενων και τους ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεσμεύτηκε τέλος ότι θα βελτιωθεί η διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, της επιλογής έως και δύο ασφαλιστικών κλάσεων.

"Ζήτησα να μου φέρουν δύο οικονομικά σενάρια εναλλακτικά, να μου πουν πόσο προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, για να πάμε σε τρεις ή και τέσσερις κλάσεις χαμηλότερα, αντί για δύο που είναι σήμερα", είπε ο κ. Στρατούλης. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είπε ότι εξετάζονται βελτιώσεις αλλά τόνισε ότι "οι ενδιαφερόμενοι, για να ενταχθούν στις βελτιωμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο".
Αναφερόμενος, τέλος, στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε, ότι "η κυβέρνηση δεν δέχεται τίποτα το οποίο να παρατείνει τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές "και ότι συνιστούν "απαράβατες "κόκκινες γραμμές" τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα μισθολογικά και οι ιδιωτικοποιήσεις".

Πηγή: www.news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο