Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42,  105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200,  fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2015

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής 

«Γέφυρα συμφωνίας για νέο ελληνικό πρόγραμμα»

Η αντιμετώπιση της νέας Κυβέρνησης από την Ευρώπη, δείχνει να οδηγεί σε ένα "νέο ελληνικό πρόγραμμα" και σε μια συμβιβαστική λύση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η ΕΚΤ ανεξαρτήτως συμφωνίας, ήδη αποφάσισε να αυξήσει το όριο της έκτακτης ρευστότητας που μπορεί να χορηγείται στις ελληνικές τράπεζες, μέσω ELA, κατά 5 δισ. ευρώ, δηλαδή από τα 60 δις μέχρι σήμερα στα 65 δισ. ευρώ. Μια πολιτική και τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, μπορεί να αλλάξει άμεσα το κλίμα στην ελληνική αγορά.

Οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική Κυβέρνηση τουλάχιστον κατάφερε να αναπτύξει μια «σχέση εργασίας» με τα κράτη μέλη και να συνεργαστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για μια από κοινού αναζήτηση συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης και προς αποφυγή μιας «μετωπικής» Ευρωπαϊκής σύγκρουσης, με δυσάρεστες επιπτώσεις, για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε καλά, ότι καμία πλευρά δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει.

Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. εκδήλωσαν τις προθέσεις τους για λύση, ακόμα και εάν αυτό απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές με αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς μονομερείς αποφάσεις. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Ε.Ε. είναι ένα συντηρητικό πολιτικο-θεσμικό οικοδόμημα με αδράνειες,  γεγονός που  την αναγκάζει να αλλάζει κατεύθυνση με πολύ αργούς ρυθμούς. Έτσι, στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται ότι θα υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές προς λύση, αντί για ρήξη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει την ανακοίνωση μιας τελικής και αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας, με την ελπίδα ότι θα ταυτίζεται με τις πρόσφατες προγραμματικές εξαγγελίες αναφορικά με τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και θα ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, αλλά και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. 

Εμείς οι άνθρωποι της αγοράς, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, μπορούμε να είμαστε περισσότερο  αισιόδοξοι, θεωρώντας ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ τεχνικών κλιμακίων δεν απέχει πολύ,  στο να καταλήξει σε ασφαλή λύση. Καταγράφουμε τη σταδιακή αποκλιμάκωση μιας δύσκολης κατάστασης, περιμένουμε την εκτόνωση και είναι αυτονόητο ότι επίσης επιθυμούμε τη θετική αντίδραση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του ελληνικού εμπορίου. Τελικά, φαίνεται ότι όταν διαπραγματεύεσαι, συνήθως κάτι παίρνεις από αυτά για τα οποία διαπραγματεύεσαι.

Εις την επαύριον τα σπουδαία..!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο