Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ψήφισμα αλληλεγγύης της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας στον Ελληνικό λαό

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/2/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό εξέδωσε η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία στο πλαίσιο διάσκεψης στην Ουάσιγκτον που διοργανώνει από κοινού η ITUC με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Σάραν Μπάρροου στο ψήφισμα, το οποίο συνυπογράφεται από συνδικαλιστικούς ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο, καλεί τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αρχές να σεβαστούν την πολιτική βούληση του Ελληνικού λαού και να διερευνήσουν κάθε δυνατότητα με τη νέα κυβέρνηση ώστε οι διαπραγματεύσεις να αντικαταστήσουν τα διατάγματα και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη, για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος από το βήμα της διάσκεψης, απευθυνόμενος στα στελέχη του Δ.Ν.Τ και στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία για έναν αμοιβαίο και επωφελή συμβιβασμό με τους εταίρους, προσθέτοντας ότι για να εξυπηρετηθεί το χρέος πρέπει να εγκαταλειφθούν η λιτότητα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να προταχθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Οι εργασίες της διάσκεψης θα ολοκληρωθούν αύριο με ομιλία του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας και με εκ νέου τοποθετήσεις συνδικαλιστικών στελεχών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΔΣΣ)

Προς

Κο Γιάννη Παναγόπουλο

Πρόεδρο ΓΣΕΕ

11  Φεβρουαρίου 2015

Η ΔΣΣ και οι συνδικαλιστές ηγέτες που συμμετέχουν στις Υψηλού Επιπέδου Συναντήσεις της ΔΣΣ/Global Unions, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2015, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη ΓΣΕΕ, που αποτελεί τη φωνή των εργαζόμενων, και στον Ελληνικό λαό και καλούν τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς και τις Ευρωπαϊκές αρχές να σεβαστούν τη δημοκρατική βούληση του Ελληνικού λαού και να διερευνήσουν κάθε δυνατότητα με τη νέα κυβέρνηση ώστε οι διαπραγματεύσεις να αντικαταστήσουν τα διατάγματα και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας.

Η λιτότητα και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις απέτυχαν παταγωδώς να επιλύσουν τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας. Βυθισμένη σε βαθιά ύφεση και με ποσοστά ανεργίας που συναντάμε μόνο σε εποχές πολέμου, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια βαθιά κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Το χρέος της χώρας έχει εκτιναχθεί σε μη βιώσιμα επίπεδα. Εάν υποθέσουμε πως η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται περίπου 2% ετησίως, τότε θα χρειαστεί 13 χρόνια για επιστρέψει στο μέγεθος που είχε πριν την κρίση.

Αναμφισβήτητα, η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα απαιτεί ένα νέο πρότυπο πολιτικής που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση και θα αντιμετωπίζει πειστικά τη φορο-εισφοροδιαφυγή, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά (π.χ. δημόσιες προμήθειες) και θα σέβεται τα θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαν αφαιρεθεί κατόπιν πιέσεων της Τρόικα. Πρέπει να επιτραπεί σε εργαζόμενους και εργοδότες να διαπραγματεύονται μισθούς μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να συμβάλουν στην αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου, να δημιουργήσουν εσωτερική ζήτηση και να βάλουν την οικονομία στο δρόμο της ανάκαμψης.

Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος και ο χώρος να προχωρήσει στο νέο αυτό δρόμο.

Με τιμή,

Σάραν Μπάρροου

Γενική Γραμματέας ΔΣΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο