Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά

ΕΛΑΣ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά

Μετά τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί (169) παραστατικά αξίας 26.468 ευρώ ενώ είχαν εκδοθεί (303) παραστατικά με ανακριβή στοιχεία, ύψους 9.286 ευρώ.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο αλιευμάτων, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση, που λειτουργεί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (Ο.Κ.Α.Α.) και από τον επιτόπιο αλλά και από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης στοιχείων αλλά και η σκόπιμη ανακριβή έκδοση μεγάλου αριθμού εκδοθέντων παραστατικών.

Συγκεκριμένα ελέχθηκαν (13.000) εκδοθέντα παραστατικά της επιχείρησης, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι σε (169) περιπτώσεις διακίνησης/πώλησης αγαθών δεν είχε εκδοθεί αντίστοιχος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων μη τιμολογηθέντων εμπορευμάτων ή/και φορολογικά στοιχεία πώλησης (τιμολόγιο πώλησης, απόδειξη λιανικών συναλλαγών), συνολικής αξίας είκοσι έξι χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ και δώδεκα λεπτών 26.468,12 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψαν (303) περιπτώσεις έκδοσης ανακριβών, ως προς την αξία ή την ποσότητα στοιχείων πώλησης, συνολικής αξίας εννέα χιλιάδων διακοσίων ογδόντα έξι ευρώ και σαράντα επτά λεπτών 9.286,47 ευρώ. 

Για τις διαπιστωθείσες ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή παραστατικά


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο