Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup: Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν παράταση του μνημονίου - Η Αθήνα είπε «όχι»

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Παράταση για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις καθώς όπως αναμενόταν σήμερα δεν υπήρξε κάποια τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων πιστωτών της.

Από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται ότι δίνεται στην ελληνική κυβέρνηση διορία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 16ης Φεβρουαρίου για να υποβληθεί από την Ελλάδα αίτημα για συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω του υφιστάμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του τέσσερις αρχές για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία, σύμφωνα με δύο πηγές της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία που να της παρέχει οικονομική σταθερότητα, βιωσιμότητα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στη διάρκεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Tην μη επίτευξη συμφωνίας είχαν  προαναγγείλει στο σύνολο τους σχεδόν οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στη σύσκεψη. «Δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα σήμερα. Αλλά εξαρτάται από το τι θα μας πει ο Γιάνης Βαρουφάκης», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση Eurogroup


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο