Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλ. Τσίπρας: Σύσταση μόνιμης επιτροπής συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ

Τη σύσταση μόνιμης επιτροπής συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ανχέλ Γκουρία. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι αποφασίστηκε η εκπόνηση και η εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων και χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Γκουρία ως την απαρχή μιας νέας σχέσης με τον ΟΟΣΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Άνχελ Γκουρία ως τον πιο χρήσιμο άνθρωπο σήμερα στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «η συνταγή της λιτότητας αντί να αντιμετωπίσει την κρίση την βάθυνε ακόμη περισσότερο». Επεσήμανε μάλιστα ότι «η Ευρωζώνη βρίσκεται  στη Σκύλλα της στασιμότητας και στη Χάρυβδη του αποπληθωρισμού».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο απορρυθμίσεις αντί για μεταρρυθμίσεις και για προστασία των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

«Η Ελλάδα πρέπει να τολμήσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν έχουμε εξαρτήσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Γκουρία για τη βοήθεια στην Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή. «Ο κ. Γκουρία είναι Μεξικάνος και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα το γεγονός ότι μόνο με το Μεξικό μπορούμε να συγκριθούμε σε θέματα διαφθοράς αλλά ο κ. Γκουρία συνέβαλε στη βελτίωση ποιότητας ζωής των συμπολιτών του. Η βοήθεια του θα είναι πολύ χρήσιμη για να αντιστρέψουμε τους αρνητικούς δείκτες και να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ο κ. Γκουρία συνεχάρη από την πλευρά του τον κ. Τσίπρα για την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική Βουλή. «Η Ελλάδα είναι μέλος του ΟΟΣΑ και στόχος είναι να εργαστούμε με την Ελλάδα για την Ελλάδα» δήλωσε επισημαίνοντας ότι «δεν ήρθαμε για να υποδείξουμε στους Έλληνες τι πρέπει να πράξουν. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι πρέπει να κάνουν. Εσείς λάβατε την εντολή εμείς ήρθαμε για να ενημερώσουμε τι κάνουν άλλες χώρες με παρόμοιες προκλήσεις. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι οι επιλογές θα βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Τέλος ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε και στην ύπαρξη ομάδων συμφερόντων. «Και στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες υπάρχουν ομάδες συμφερόντων που αντιστέκονται στην αλλαγή γιατί αυτή θα απειλούσε την κατάστασή τους. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως τα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια για να έχουμε τα οφέλη της ανάπτυξης».


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΟΣΑ μεταρρυθμίσεις ανάπτυξη Ευρωζώνη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο