Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νικολούδης: 3.500 πολίτες διέπραξαν φοροδιαφυγή 7 δις! - Μια δράκα οικογενειών νομίζει ότι το δημόσιο υπάρχει για να υπηρετεί το συμφέρον τους!

Καταπέλτης ήταν ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι,

-Συστήνεται νέο υπουργείο στο οποίο υπάγονται όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.
-Το υπουργείο αυτό έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί και να παράγει έργο ενώ δεν έχει ακόμα εγκαταστάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι στην χώρα μας δεν υπήρξε από το 1974 και μέχρι σήμερα όχι αποτελεσματικός φοροελεγκτικός μηχανισμός.

Για την φοροδιαφυγή σημείωσε ότι με τον μικρό μηχανισμό που δημιουργήθηκε το 2012 και τον οποίο επέβλεπε, ζητήθηκε από όλες τις τράπεζες να σταλούν λίστες με τις καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ , στοιχεία από ασφαλιστικές εταιρίες, στοιχεία από εμβάσματα και λοιπά άλλα στοιχεία. Μετά τον έλεγχο όλων αυτών των δεδομένων βρέθηκαν 3.500 περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε δυσαναλογία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των στοιχείων που

Το συνολικό ποσό ύλης που έχει φοροδιαφύγει σε αυτές τις 3.500 περιπτώσεις φτάνει τα 7 δις ευρώ, από τα οποία ο κος Νικολούδής πιστεύει ότι τα 2,5 δισ. είναι εφικτό να εισπραχθούν γρήγορα.

Σχετικά με τον ΣΔΟΕ είπε ότι θα ζητηθεί από τους ελεγκτές του να ασχοληθούν αποκλειστικά με το αντικείμενο των 3.500 αυτών περιπτώσεων, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει στον ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα να βεβαιώνει τον φόρο.

Συμβάσεις με κάλπικα χαρτιά και συμβάσεις με μίζες δεν πρόκειται ξανά να δοθούν.

Τέλος ανέφερε ότι οι έρευνες που διενήργησε για τη διαφθορά έδειξε ότι «μία δράκα οικογενειών νομίζει ότι το δημόσιο υπάρχει για να υπηρετεί το συμφέρον τους» και κερδίζουν τεράστια ποσά από προμήθειες, επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκά ή ελληνικά προγράμματα.
Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή διαφθορά ΣΔΟΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο