Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π. Λαφαζάνης: Σταματάμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και του ΑΔΜΗΕ - Αναβαθμίζεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2015
 
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (10.02.2015)
 

«Πριν τις εκλογές ένα ερώτημα επλανάτο στην ατμόσφαιρα.
 
Θα υλοποιήσει, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό προεκλογικό πρόγραμμά του;
 
‘Η θα ακολουθήσει την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έπρατταν μετεκλογικά.
 
Νομίζω ότι το ερώτημα αυτό απαντήθηκε αξιόπιστα με τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού.
 
Αν, όμως, υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι για τη συνέχεια, θέλουμε να τους δώσουμε μια κατηγορηματική διαβεβαίωση:
 
Το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμά μας, το οποίο επαναλάβαμε σε γενικές γραμμές και στις προγραμματικές μας δηλώσεις, θα το εφαρμόσουμε το επόμενο διάστημα πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα.
 
Ας μην ελπίζουν κάποιοι, και, δυστυχώς, είναι αρκετοί εκείνοι που ελπίζουν, ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης και πρώτα απ’ όλα οι Μέρκελ και Σόιμπλε, θα μας εκβιάσουν, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια την άτακτη αναδίπλωσή μας.
 
Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ώστε να το περιφέρουμε όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι κύκλοι της ΕΕ, στα ευρωπαϊκά όργανα και να το αλλάζουμε όπως τα πουκάμισα. Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται και δεν χωρίζεται.
 
Αν επιχειρήσουν κάποιοι, που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, να μας στείλουν τελεσίγραφα και να μας απευθύνουν εκβιαστικά διλήμματα, οφείλουν από τώρα να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση.
 
Η κυβέρνησή μας δεν εκβιάζεται, γιατί δεν εκβιάζεται ένας ολόκληρος λαός, ο οποίος ομόθυμα και αγωνιστικά στηρίζει την εθνική και κοινωνική μας προσπάθεια.
 
Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε όμηρος κανενός και δεν δέχεται τη μετατροπή της ευρωζώνης σε χώρο νεοαποικιοποίησης.
 
Η κυβέρνησή μας, αυτή την ώρα, δεν δίνει μόνο έναν αγώνα για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.
 
Δίνει έναν αγώνα για όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης που πνίγονται από το νεοφιλελευθερισμό και τις άγριες ταξικές πολιτικές της λιτότητας.
 
Δίνουμε μία μάχη για μια άλλη προοδευτική Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας, χωρίς επικυριαρχίες και επικυρίαρχους.
 
Η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν συνεχίσουν τις σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες επιλογές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας, θα έχουν και, ίσως πολύ γρήγορα, την ίδια τύχη, πιθανόν με άλλη μορφή, που είχε και ο υπαρκτός σοσιαλισμός.
 
Η Ευρώπη ή θα αλλάξει ή δεν θα έχει μέλλον.
 
Και σε αυτόν τον αγώνα για την αλλαγή στην Ευρώπη επιδιώκει να συμβάλλει η νέα ελληνική κυβέρνηση και ζητά γι’ αυτό την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων και κινημάτων σε όλες τις χώρες.
 
Αν η κυβέρνησή μας σταθεί όρθια, που θα σταθεί, απέναντι στις θύελλες και τις πιέσεις και εφαρμόσει το πρόγραμμά της, δεν θα κερδίσει μόνο ο ελληνικός λαός, θα έχουν νικήσει κυρίως όλοι οι λαοί της Ευρώπης.
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 
Η κρίση που περνάμε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν προκλήθηκε από την Ελλάδα αλλά ότι γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στη χώρα μοντέλο του διεθνούς καπιταλισμού.
 
Αυτή η κρίση του αναπτυγμένου καπιταλισμού, δεν έχει παρέλθει ακόμα.
 
Αυτή η κρίση, μάλιστα, πλήττει ιδιαίτερα την ευρωζώνη, η οποία, εξαιτίας και της απαράδεκτης δόμησής της, έχει καταντήσει να είναι η πιο προβληματική περιοχή της διεθνούς οικονομίας.
 
Η ιδιομορφία της χώρας μας δεν είναι μόνο ότι εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν είναι ο αδύνατος κρίκος στην ευρωζώνη.
 
Η κύρια, ίσως, ιδιομορφία της Ελλάδας είναι ότι για μας η κρίση έχει γίνει πιο έντονη και πιο βαθιά για μια σειρά ειδικούς λόγους και κυρίως λόγω της υποβάθμισης και διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Υπουργείο μας μετασχηματίστηκε και ονομάστηκε Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
 
Διότι, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελεί την πρώτη και κύρια, προτεραιότητα για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.
 
Ούτε τυχαίο είναι ότι το περιβάλλον συνδέθηκε με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
 
Για μας η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη της χώρας οφείλει να είναι βιώσιμη και αειφόρος και επομένως με οικολογικό περιεχόμενο.
 
Γιατί για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος δεν συνιστά «κόστος» αλλά συστατική στρατηγική επιλογή για την αδιάκοπη παραγωγή πλούτου με συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 
Στο επίκεντρο της παραγωγικής προσπάθειας της νέας κυβέρνησης θα βρίσκεται η ολόπλευρη στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία υποχωρεί τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει, συμμετέχοντας με εξευτελιστικό μονοψήφιο αριθμό στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας.
 
Η βιομηχανική παραγωγή, πέραν των πολλών άλλων, συνθλίβεται, πιεσμένη ανάμεσα στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, που συχνά κλείνει τις πόρτες απέναντί της, το μεγάλο πολυεθνικό εμπορικό κεφάλαιο αλλά και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας που εξωθούν σε υψηλές ενεργειακές τιμές.
 
Την ίδια ώρα η βιομηχανική παραγωγή νιώθει την εξουθένωση από τις άμεσα διαπλεκόμενες επιχειρηματικές δυνάμεις που κερδοσκοπούν από τα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου, ελέγχοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
 
Γι’ αυτό έχει ειδική σημασία προκειμένου να στηρίξουμε και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση των τραπεζών, μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακά κριτήρια και η κεντρική παρουσία του Δημοσίου με ένα μη πελατειακό ρόλο στο χώρο της ενέργειας.
 
Η κυβέρνησή μας θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει μια σύγχρονη και καινοτόμα βιομηχανική ανάπτυξη, η οποία θα συνδυάζεται με την πλήρη στήριξή μας στα μισθολογικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στο περιβάλλον.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αναπροσανατολίσουμε ριζικά και θα αναβαθμίσουμε το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
 
Η Γ.Γ. Βιομηχανίας, παρά τους περιορισμούς της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, θα αναλάβει ένα νέο έντονα ενεργητικό και παρεμβατικό ρόλο για τη διαμόρφωση μέσων, εργαλείων και πολιτικών που θα στηρίζουν τη βιομηχανική παραγωγή και ειδικότερα θα στηρίζουν κλαδικές και τομεακές βιομηχανικές πολιτικές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξουμε με τόλμη ειδικά σχέδια για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση τομέων και κλάδων της βιομηχανίας, όπως, για παράδειγμα, η ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία έχει καταρρεύσει, παρ’ ότι διαθέτουμε μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
 
Καρδιά μιας νέας παραγωγικής προσπάθειας στη χώρα αποτελεί η διαμόρφωση μιας νέας ενεργειακής πολιτικής.
 
Η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της ενέργειας γενικά και ειδικότερα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας υπήρξε καταστροφική.
 
Η ΔΕΗ υποβαθμίστηκε παραγωγικά και καταληστεύεται από μεσαία και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και αν δεν αλλάξει γρήγορα πορεία, οδηγείται σε οικονομική ασφυξία.
 
Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και ειδικά την ενεργοβόρα βιομηχανία έχουν εκτιναχθεί σε απίστευτα ύψη, έχουν γίνει ανυπόφορες και επιτείνουν την ύφεση.
 
Η περίφημη απελευθέρωση μπορεί να ευνόησε τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αλλά αποδιοργάνωσε την αγορά και αποδυνάμωσε την οικονομία.
 
Η ενεργειακή φτώχεια έχει γνωρίσει πρωτοφανή εξάπλωση, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, που καλπάζουν, έχουν ξεπεράσει το 1,7 δισ. ευρώ.
 
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), σημειώνουν σημαντική αύξηση του μεριδίου τους στην παραγωγή, όμως οι μικροί και ιδιαίτερα οι πολύ μικροί παραγωγοί εξοντώνονται ή και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν.
 
Τα ελλείμματα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), παρά τις πολύ μεγάλες μειώσεις στις τιμές των παραγωγών ΑΠΕ, ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.
 
Η κυβέρνησή μας θα στηρίξει τους πολύ μικρούς και μικρούς παραγωγούς των ΑΠΕ για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.
 
Η παταγώδης αποτυχία της ενεργειακής πολιτικής δεν ήρθε μόνο ως συνέπεια της κρίσης αλλά και του αποτυχημένου και μάλλον ανύπαρκτου, ενεργειακού σχεδιασμού που ευνοούσε μόνο ιδιωτικά συμφέροντα.
 
Αυτήν την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ενεργειακή στρατηγική με σαφές προοδευτικό πρόσημο.
 
Αυτήν την ενεργειακή στρατηγική θα υλοποιήσει η κυβέρνησή μας.
 
Η νέα κυβέρνηση θα προωθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση μια σειρά από άμεσα μέτρα:
 
- Ακυρώνουμε τον τεμαχισμό της ΔΕΗ σε μεγάλη και μικρή ΔΕΗ
 
- Σταματάμε κάθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
 
- Σταματάμε την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
 
- Σταματάει η εγκληματική υποβάθμιση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναβαθμίζεται με στόχο να παίξει κεντρικό ρόλο στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
 
Ο όμιλος της ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει τη μεγάλη ατμομηχανή μιας νέας ενεργειακής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και μιας νέας βιομηχανικής αναζωογόνησης και απογείωσης της χώρας.
 
Γι’ αυτό το σκοπό η ΔΕΗ χρειάζεται μια σχεδιασμένη ανασυγκρότηση συνολικά και σε όλους τους τομείς, πρόσληψη νέου προσωπικού και πλήρη απεξάρτηση από ιδιωτικά συμφέροντα.
 
Αυτήν την ανασυγκρότηση θα φέρει σε πέρας η κυβέρνησή μας.
 
Η ΔΕΗ μπορεί μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης να μειώσει, σύμφωνα και με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), από 20% - 40% το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που θα επιφέρει σημαντική μείωση στα τιμολόγια.
 
Η κυβέρνησή μας θα λάβει πρωτοβουλία να αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο της ΡΑΕ, έτσι ώστε η πολιτική να αναλάβει ένα μεγαλύτερο ρόλο στη χάραξη του ενεργειακού σχεδιασμού σε όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
 
Πέραν αυτών, ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησής μας για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kW σε 300 χιλ. νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 
Όσον αφορά τον ευρύτερο ενεργειακό τομέα, η κυβέρνησή μας, διαμορφώνοντας μια νέα εξωτερική πολιτική και μια ισχυρή διαπραγματευτική τακτική, θα επιδιώξει και πιστεύω ότι θα επιτύχει μια σημαντική μείωση των τιμών προμήθειας φυσικού αερίου.
 
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ανασυγκροτείται και αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο, χωρίς μεσάζοντες, για να πάει το φυσικό αέριο παντού στη χώρα μας.
 
Κάθε ιδέα για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ εγκαταλείπεται.
 
Αν είχαμε εμείς την κυβέρνηση δεν θα προβαίναμε και στην ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
 
Η ιδιωτικοποίηση, όμως, του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρία SOCAR, έχει προχωρήσει αρκετά.
 
Εμείς πάντως θα αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας για την τύχη του ΔΕΣΦΑ μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία εκκρεμεί προς εξέταση η συγκεκριμένη εξαγορά.
 
Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω το μεγάλο παραγωγικό ρόλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) όσον αφορά τον κρίσιμο τομέα του πετρελαίου και των πετρελαιοειδών.
 
Αυτό που ήθελα εδώ να τονίσω είναι ότι το δημόσιο θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα της συμμετοχής του στα ΕΛΠΕ, προκειμένου αυτή η σύγχρονη βιομηχανία να ανασυγκροτηθεί και να παίξει κεντρικό ρόλο για τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, της βενζίνης και των πετρελαιοειδών στη χώρα μας.
 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 
Αναβαθμίζουμε την προσπάθεια για εντοπισμό και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αναζητώντας γι’ αυτό τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. Ιδρύουμε δημόσιο φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
 
Μετά τον επιτυχή πρόσφατο διαγωνισμό για τα τρία χερσαία οικόπεδα, θα προχωρήσουμε ταχύτατα στην επανεξέταση του τρόπου του διαγωνισμού για τα θαλάσσια οικόπεδα στις Δυτικές θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας και Νότια της Κρήτης.
 
Τέλος, θα ήθελα να πω μόνο μια κουβέντα για την ανάγκη να αναπτύξει η χώρα μας μια νέα διεθνή πολιτική ενεργειακών σχέσεων.
 
Με την κυβέρνησή μας η Ελλάδα θα πάψει οριστικά να αποτελεί τον εξαρτημένο ενεργειακό δορυφόρο ορισμένων ηγεμονικών κρατών ή ομάδων κρατών.
 
Στον τομέα των εξωτερικών μας ενεργειακών σχέσεων θα αναπτύξουμε μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη ενεργειακή στρατηγική πολλαπλών δεσμών και συνεργασιών με όλες τις χώρες και με αποκλειστικό γνώμονα τη μεγιστοποίηση του εθνικού οφέλους και την εξυπηρέτηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.
 
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
Θα μιλήσει αναλυτικά ο αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
 
Αυτό που θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να επαναλάβω είναι ότι η κυβέρνησή μας θα κάνει μια μεγάλη στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και την πρωτογενή παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, στην οποία διαθέτουμε ισχυρότατα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
 
Προτεραιότητά μας είναι ποιοτικά ταυτοποιημένα αγροτικά, κτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα. Προτεραιότητά μας είναι, οι δημοκρατικοί συνεταιρισμοί και τα αγροτοδιατροφικά συμπλέγματα που θα ξεκινούν από την παραγωγή, την έρευνα, την τυποποίηση, την ποιότητα, τη μεταποίηση και την εμπορία με εξαγωγικό προσανατολισμό.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, επιτρέψτε μου να πω, ότι η κυβέρνησή μας θα στηρίξει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να επιβιώσει και μαζί της να επιβιώσουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί από τη Φθιώτιδα έως τον Έβρο.
 
Δεν ξεχνάμε επίσης τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και την αντίστοιχη σκανδαλώδη μεταβίβαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην EUROBANK, που θα επανεξεταστούν. Και, πάντως, η πρωτογενής παραγωγή θα πρέπει να έχει τη δική Τράπεζα που θα στηρίζει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον αλιέα και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 
Αναλυτικά θα μιλήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
 
Είμαστε αντίθετοι στην Επένδυση του Χρυσού στις Σκουριές και θα αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε αυτή τη θέση μας.
 
Σε κάθε περίπτωση, θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και την προοπτική τους.
 
Επίσης θα ήθελα να πω πως η εξαγορά του Ελληνικού υπήρξε σκανδαλώδης, ενώ τα σχέδια για την αξιοποίησή του ακραία αντιπεριβαλλοντικά.
 
Θα επανεξετάσουμε αυτή τη σκανδαλώδη εξαγορά, με στόχο την ακύρωσή της.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο