Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

1ο Τεύχος Επιστημονικού Δελτίου Οικονομικής Ανάλυσης από το Ο.Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 10-02-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο Τεύχος Επιστημονικού Δελτίου Οικονομικής Ανάλυσης

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος εγκαινιάζει μια νέα σειρά οικονομικών αναλύσεων και προσεγγίσεων πάνω σε κρίσιμα θέματα.

Ήδη, με το πρώτο τεύχος του Επιστημονικού Δελτίου Οικονομικής Ανάλυσης, επιχειρείται να αναλυθούν διεξοδικά, με τη βοήθεια έγκριτων πανεπιστημιακών οικονομολόγων, και να δοθεί μια δεύτερη ανάγνωση στις μακροοικονομικές εξελίξεις και, συγκεκριμένα σε θέματα, που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα, στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην παγίδα της ρευστότητας και στην απομόχλευση.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, με την παρατεταμένη εμφάνιση του αποπληθωρισμού, δείχνουν ότι πρέπει να εμπλουτιστεί η φαρέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεδομένου ότι η οικονομία βρίσκεται παγιδευμένη σε μια κατάσταση, όπου η αποτελεσματικότητα της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής είναι μειωμένη. Παράλληλα, συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας, εφόσον - παρ' όλη την εσωτερική υποτίμηση των τελευταίων ετών - οι εξαγωγές παραμένουν καθηλωμένες σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η απομόχλευση της οικονομίας φαίνεται ότι επηρεάζει καθοριστικά τον ιδιωτικό τομέα. Η αντιμετώπιση του προβλήματος συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, την αξιοπιστία της μακροπρόθεσμης πορείας της μακροοικονομικής διαχείρισης, και την ενεργοποίηση του εξαγωγικού τομέα.

Το συγκεκριμένο δελτίο εκδίδεται από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Επισυνάπτεται το αρχείο.

Γραφείο Τύπου ΟΕΕ
Τηλ. 210 5203922




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο