Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντός του 2015 η κατάργηση της συμμετοχής 1 ευρώ στις συνταγογραφήσεις

Ξάνθος: Έχει δρομολογηθεί η κατάργηση του 5ευρου για τα νοσοκομεία

Την εφαρμογή της κατάργησης του ενός ευρώ συμμετοχής στις συνταγογραφήσεις εντός του 2015 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα καθώς απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Ξάνθος τόνισε ότι το κόστος του μέτρου έχει υπολογιστεί στα 60 εκατ. ευρώ. 

Αναφερόμενος στο 5ευρω εισαγωγής στα νοσοκομεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η κατάργησή του έχει ήδη δρομολογηθεί. 

Παράλληλα, ο κ. Ξάνθος επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και η επαναφορά της μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες παθήσεις, με βάση πάντα εισοδηματικά κριτήρια.

«Ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει παρέμβαση στην πρόληψη και προαγωγή του τομέα της Υγείας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο