Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κώδικας Δεοντολογίας στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) στα πρότυπα των Διεθνών Πρακτικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΤΕ

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2015
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

002/2015

Κώδικας Δεοντολογίας στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) στα πρότυπα των Διεθνών Πρακτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του, ενέκρινε και υιοθέτησε τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΤΕ με την υπ΄αριθμ. 96/2015 απόφαση του. 

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης για περισσότερη διαφάνεια τόσο στην λειτουργία της Εποπτικής Αρχής, όσο και στην λειτουργία του ελεγκτικού θεσμού.

Ο Κώδικας υιοθετεί τις διεθνείς πρακτικές που εφαρμόζουν οι περισσότερες Εποπτικές Αρχές των κρατών – μελών, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών και των Εθνικών Νομοθεσιών.

Ειδικότερα, ο Κώδικας Δεοντολογίας θέτει και ρυθμίζει τα πλαίσια συμπεριφοράς, ανεξαρτησίας, ακεραιότητας και αντικειμενικότητας τόσο για τους εργαζόμενους στην ΕΛΤΕ, όσο και για τους εξωτερικούς συνεργάτες.  

Τα κυριότερα σημεία του αφορούν:

→ Ανεξαρτησία και Αντικειμενικότητα 
→ Θέματα σύγκρουσης συμφερόντων των επιθεωρητών 
→ Επαγγελματικό απόρρητο και προστασία προσωπικών δεδομένων
→ Τήρηση του κώδικα και κυρώσεις 
→ Σχέσεις με συναδέλφους και ελεγχόμενες εταιρείες
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο