Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πρόστιμα άνω των 115.500 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία σε δύο επιχειρήσεις

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων στην Αττική

Σε δύο επιχειρήσεις διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν ανασφάλιστοι και χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια εργασίας

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, στις (06.02.2015) το πρωί, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο (2) επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στην Νέα Ιωνία και στους Αγίους Αναργύρους.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Προστασίας Οικονομίας και Κοινωνικής και Ανασφάλιστης Εργασίας  της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στις παραπάνω επιχειρήσεις και διαπιστώθηκε ότι από τους εργαζόμενους που απασχολούσαν, έντεκα (11) αλλοδαποί ήταν ανασφάλιστοι, ενώ δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τις 115.500 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο