Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Οχι» της Αθήνας σε αίτημα παράτασης του προγράμματος - 'Eκτακτη σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο

Εντονες πιέσεις δέχεται η Αθήνα για να ζητήσει παράταση και να υπογράψει το υφιστάμενο πρόγραμμα, σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου. Οι ίδιοι, ωστόσο, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική του υφιστάμενου προγράμματος και στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζει την πρότασή της για το πώς θα μπορούσε να είναι μία συμφωνία-γέφυρα μέχρι την οριστικοποίηση του νέου συμβολαίου μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας. Πρόταση η οποία θα παρουσιαστεί στο έκτακτο  Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Πρωθυπουργό. Η συγκεκριμένη σύσκεψη με τους κ.κ. Γ. Βαρουφάκη, Ευ. Τσακαλώτο , κ. Γ. Δραγασάκη, και Γ. Σταθάκη, είχε προγραμματισθεί με σκοπό την ανασκόπηση των αποτελεσμάτων από τα ταξιδία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ενώ στο μενού της συζήτησης δεν μπορεί να λείπει το έκτακτο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το Euroworking group "έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό" και ζήτησε παράταση του υφισταμένου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, κάτι το οποίο αν συμβεί θα επισημοποιηθεί στο Eurogroup της 16ης του μηνός.  Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στο χθεσινό Euroworking group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Αμεσα δε, η Ελλάδα δεν είχε καμία στήριξη απο τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Πάντως, απο το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επιμείνει στις θέσεις της κυβέρνησης "μέχρι τέλους", με όποιες συνέπεις για όλους, καθώς η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπογράφει το υφιστάμενο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έριχνε την κυβέρνηση. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν δε ότι ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση, με τα όποια τρωτά της σημεία, διαπραγματευόταν επί οκτώ μήνες για να μην υπογράψει μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημείωναν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθούν τα περιθώρια για κάποια συμφωνία, ενώ επισήμαιναν ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Και συμπλήρωναν πως στόχος είναι η συμφωνία για μία χρηματοδότηση γέφυρα αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς. Η δε ορολογία δεν έχει σημασία, τόνιζαν και ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση για νέο δάνειο.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο