Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς
ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ :

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι σήμερα μαζί μας. Ταξιδεύει ανά την Ευρώπη. Ο ίδιος συναντιέται με επικεφαλής κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πρόκειται για έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία και όχι μόνο για την Ελλάδα ή τον διαχωρισμό αυτής. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι, το οποίο εγώ, ένθερμα και με όλη μου την καρδιά, υποστηρίζω. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, μετά τη σημερινή μας συνάντηση.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι αφ’ ενός μεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, στο πλαίσιο της ευρωζώνης, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση μάχεται επί τη βάσει του προγράμματος που έχει για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πρέπει ,λοιπόν, να βρούμε τρόπους συμβιβασμού.

Εγώ πιστεύω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μάχεται για τη δική του χώρα με σωστό τρόπο και έτσι έχουμε ένα παράθυρο διαλόγου. Και αυτός ο διάλογος μπορεί να σημαίνει εποικοδομητικό διάλογο, αλλά και λύση.

Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που συμφωνήσαμε και σήμερα, πρωθύστερα όταν είχαμε τη συνάντησή μας. Οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πληρώνουν το λογαριασμό τα τελευταία χρόνια. Και τώρα είναι καιρός οι κατέχοντες, όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων. Και νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εκατό τοις εκατό, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επαφίεται στη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όλων των ευρωπαϊκών θεσμών.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και όχι μόνο σήμερα, κύριε Πρωθυπουργέ. Όποτε το χρειαστείτε, είστε καλοδεχούμενος στο δικό μας θεσμό. Έχετε δύσκολες στιγμές μπροστά σας. Δεν έχουμε ακόμη τις απαραίτητες λύσεις, αλλά νομίζω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ταξιδεύει πολύ αυτή την περίοδο, επιζητά τη συνεργασία και όχι το διαχωρισμό.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ :

Ευχαριστώ πάρα πολύ Μάρτιν. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα θεσμό διαλόγου και συνεργασίας. Αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα που συζητώ με τον Μάρτιν. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα και προηγούμενα, πριν αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Πρωθυπουργός.

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό, έτσι ώστε να βρούμε μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση για το κοινό μας μέλλον. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια ιστορία διαφωνιών, αν θέλετε, αλλά στο τέλος της ημέρας συμβιβασμών και κοινών συμφωνιών, κοινών θέσεων.

Έχουμε τη θέληση να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε, έχουμε τους δικούς μας στόχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από το σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού, αλλά φυσικά και του σεβασμού της εντολής που μας έδωσε ο ελληνικός λαός.

Ταυτόχρονα σεβόμαστε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε. Και πιστεύουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσαμε να βρούμε μια βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση για τους λαούς μας, για την κοινή μας προοπτική.

Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, μετά από αυτή τη συζήτηση που είχαμε, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Φυσικά, δεν έχουμε ακόμη επιτύχει μια συμφωνία, αλλά είμαστε στην καλή κατεύθυνση για να βρούμε μια βιώσιμη λύση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο