Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τους εκπροσώπους του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στα πλαίσια των επαφών του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τα Πολιτικά Κόμματα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/03/2007 συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τους εκπροσώπους του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη...

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 - 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34

Τηλ.: 210-8253445 - FAX: 210-8253446 * E - mail: [email protected] Ιστοσελίδα:www.pofee.gr

ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
ΑΘΗΝΑ:19 Μαρτίου 2007
            

Στα πλαίσια των επαφών του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τα Πολιτικά Κόμματα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/03/2007 συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τους εκπροσώπους του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παρόντες εκ μέρους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Αβραάμ Πανίδης, ο  Β΄ Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Πατέλης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κος Αθανάσιος Δεληγιάννης και  το Μέλος κος Αντώνιος Κολιόπουλος  ενώ εκλήθη και παρευρέθη ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Αττικής κος Νικόλαος Αυλωνίτης.

Εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρευρέθησαν η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Βάσω Παπανδρέου,  ο  Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Εισηγητής του Κ.Τ.Ε. Οικονομίας  κος Ανδρέας Μακρυπίδης και η Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας κα Ντίνα Λάζαρη.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας ειλικρίνειας αναλύθηκαν προβλήματα του κλάδου και έγινε ανταλλαγή απόψεων τόσο για την αναγκαιότητα της κατάργησης των ορίων του άρθρου 38 με στόχο την πάταξη της παραοικονομίας στον κλάδο μας αλλά και της φοροδιαφυγής γενικότερα, όσο και για την ανάγκη θέσπισης Κώδικα Δεοντολογίας για το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού που θα έχει πολύπλευρη πρακτική και ουσιαστική σημασία.

Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά και συζητήθηκαν προτάσεις μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, φαινόμενα αναμφισβήτητα υπαρκτά, που εμποδίζουν την οικοδόμηση των αναγκαίων  σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και φορολογουμένων ενώ πλήττουν το υγιές τμήμα της Ελληνικής Οικονομίας δημιουργώντας όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κατατέθηκαν και εγγράφως οι θέσεις και οι άμεσοι στόχοι της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχεια της συνεργασίας με κατάθεση και αξιολόγηση προτάσεων σε νομοσχέδια που αφορούν τον κλάδο μας.

Τέλος αποδεχθήκαμε την πρότασή τους να μελετήσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας, κυρίως, στο τμήμα του προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αφορά την Οικονομία, το οποίο δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

             
Πανίδης  Αβραάμ                                                   Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο