Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

FT: Δεν εγκρίνει η ΕΚΤ το αίτημα Βαρουφάκη για έκδοση εντόκων 10 δισ. ευρώ

Η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει την πώληση χρέους με αύξηση έκδοσης εντόκων κατά 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σκοπεύει να υιοθετήσει το αίτημα του Γ. Βαρουφάκη για επιπλέον έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 10 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει η χώρα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της και να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τους FT, την ίδια τύχη θα έχει και το συμπληρωματικό αίτημα για την άμεση επιστροφή των κερδών του ευρωσυστήματος επί των ελληνικών ομολόγων, που ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένα με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας. Το αίτημα τέθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, κ. Μ. Σαπέν αλλά και στον Επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Π. Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή των Βρυξελλών.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενόψει της αυριανής συνάντησης του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη κατά την επίσκεψή του στην ΕΚΤ.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Πρόκειται για μια "τεχνική" συζήτηση στην οποία αναμένεται ότι θα αποσαφηνιστεί εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (ELA), δηλαδή στη χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση αξιολόγηση διαπραγμάτευση ΕΚΤ τράπεζες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο