Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, ζήτησε με επιστολή της η Ε.Σ.Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42,  105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200,  fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου

Την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας, ζήτησε με επιστολή της η ΕΣΕΕ.

Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, με την οποία ζητάει την παρέμβασή τους για την λήψη των αναγκαίων μέτρων με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις στην Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία.

Το περιεχόμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«Οι πληγές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι υπερχειλίσεις των ποταμών στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία είναι σημαντικές και θα κάνουν πολύ καιρό να επουλωθούν.  Ο εμπορικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί με βαθιά οδύνη τα δεινά που υπομένουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και ήδη δραστηριοποιείται πολύπλευρα για την ανακούφισή τους.

Η δραστηριοποίησή μας όμως από μόνη της δεν αρκεί.  Πάρα πολλές από τις επιχειρήσεις μέλη μας είναι βαριά πληγωμένες, έχοντας χάσει εμπορεύματα και έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές των χώρων λιανικής τους, ενώ είναι αντιμέτωπες με επιπλέον σημαντικά έξοδα που δεν είχαν προϋπολογίσει.

Παράλληλα, το γενικότερο κλίμα στην περιοχή είναι καχεκτικό, η ανεργία είναι μεγάλη, η θλιβερή όψη και η θέα των τοπικών αγορών θα προκαλέσει σίγουρα υποβάθμιση της τοπικής αγοράς και γενικευμένο μούδιασμα των καταναλωτών και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει συνολικά την Ελλάδα, μπορεί να οδηγήσουν πολλές από τις τοπικές επιχειρήσεις σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας τους.

Για να μη συμβεί αυτό, σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην νομοθέτηση των εξής μέτρων υπέρ των πληγεισών επιχειρήσεων της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, με χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών:

- Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων φόρων.

- Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος και των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

- Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών.

- Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις.

- Αναστολή εκτέλεσης εξωστικών δικαστικών αποφάσεων.

- Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, χωρίς να χάνουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα.

- Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία.

-  Ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος.

- Αναστολή της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών.

- Ενημέρωση του συστήματος του TAXISNET με ειδικό πρόγραμμα για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία που θα αίρει τον αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό φόρων και τελών ως ληξιπρόθεσμων και την παρεπόμενη επιβάρυνσή τους με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δεδομένου και του ειδικού ενδιαφέροντος και της ευαισθησίας που ο Πρωθυπουργός έδειξε αυτές τις δύσκολες ημέρες για την δοκιμαζόμενη περιοχή, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση ισχύ των παραπάνω ευεργετικών ρυθμίσεων, ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το σοκ των καταστροφών που υπέστησαν και έτσι να διατηρηθεί η βιωσιμότητά τους”.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΣΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο