Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Λήγει η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών σε IKA-TEAM

Την Δευτέρα 2 Απριλίου λήγει η προθεσμία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ....

Λήγει η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών.

  Την Δευτέρα 2 Απριλίου λήγει η προθεσμία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  Ήδη, μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2007, περισσότερες από σαράντα χιλιάδες (40.000) επιχειρήσεις έσπευσαν να διακανονίσουν τις οφειλές τους, με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που περιλαμβάνει η ρύθμιση για χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/10/2006.
  Για τις επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση ένταξης στον διακανονισμό προβλέπεται:
Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, 80% έκπτωση επί των προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων που κεφαλαιοποιήθηκαν μέχρι το μήνα δημοσίευσης του Νόμου (12/06).

Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής, 50% έκπτωση επί των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών και προσαυξήσεων και μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στην περίπτωση αυτή το ποσό της προκαταβολής, καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής οφειλής.

Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

Οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μόνο μία ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

  Προτρέπονται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση να σπεύσουν άμεσα προκειμένου να αποφύγουν πιθανό συνωστισμό στη λήξη της προθεσμίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο