Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προοπτική νέας ΣΣΕ στη ΔΕΗ συζήτησαν Λαφαζάνης και ΓΕΝΟΠ

Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ

Η προοπτική υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στη ΔΕΗ συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην ενημερωτική συνάντηση που είχε νωρίτερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες από το συνδικάτο.
 
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση, ενημερωτικού χαρακτήρα, είχε το μεσημέρι ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατά την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία και την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ως Δημόσιας Επιχείρησης, η οποία πρέπει να έχει αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό προσανατολισμό. Ταυτόχρονα, έγινε σε βάθος συζήτηση για τα θέματα της αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων στην ΔΕΗ.
 
Αμέσως μετά, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, επεσήμανε :

«Σήμερα είχα την τιμή -και το εννοώ αυτό- να έχω μια πολύ ουσιαστική και γόνιμη συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η συνάντηση αυτή βοήθησε πάρα πολύ και εμένα προσωπικά και πιστεύω την Κυβέρνηση, ενόψει και των προγραμματικών μας δηλώσεων.
Για μας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι συντεχνία. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι είναι η ψυχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - και τονίζω το Δημόσιας - και είναι η μεγάλη δύναμη η οποία θα υποβοηθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ και της χώρας, συνολικά.
Εμείς θα στηριχθούμε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Θα στηριχθούμε στο διάλογο με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα ενεργειακή στρατηγική για τη χώρα μας, η οποία θα υποβοηθήσει την Ανάπτυξη και τον Ελληνικό λαό.
Τόσο για την ενεργειακή μας ασφάλεια και επάρκεια, όσο και για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια για την οικονομία και τα νοικοκυριά μας.»
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας, τόνισε :

«Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Υπουργό, είχε έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Του εκφράσαμε την ικανοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για τις δηλώσεις όσον αφορά το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον Όμιλο ΔΕΗ και την άρση της επίταξης των εργαζομένων.
Ανταλλάξαμε απόψεις για την πορεία της ΔΕΗ και θα συνεχίσουμε με τον κ. Υπουργό να έχουμε αναλυτική επικοινωνία, σε θέματα που αφορούν και τους εργαζόμενους αλλά και την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.»                              


Ετικέτες για αναζήτηση ΔΕΗ ΑΠΕ νοικοκυριά Λαφαζάνης ΓΕΝΟΠ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο