Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Καρδίτσας: Προτεινόμενος τρόπος υποβολής Φ.Π.Α. αγροτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)
Έτος ίδρυσης: 1999 Απόφ. Μον. Πρωτ. Καρδίτσας: 59 / 1999 
Ηρώων Πολυτεχνείου 16   43100   Καρδίτσα

Καρδίτσα, 30.1.2015

Συνάδελφοι,

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας και καμία απάντηση ή υποψία λύσης ή κάτι έτσι για να υπάρξει ένας μπούσουλας τέλος πάντων. Πιθανολογείται παράταση (όλο και πιο έντονα ακούγεται όσο περνούν οι ώρες), αλλά στην πράξη δεν έχουμε τίποτε.

Επειδή έχουμε βαρεθεί να περιμένουμε, αλλά προπάντων επειδή πολλά ακούγονται και ο κόσμος έχει χάσει λίγο τη μπάλα, να τι κάνουμε εμείς:

1. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποβάλλουμε 3 μηδενικές.

2. Εάν το κάνουμε θα είναι σαν να υποβάλλουμε ψευδή δήλωση, γιατί υπάρχουν κινήσεις στα 3μηνα.

3. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α., κάτι το οποίο είναι γνωστό από πέρυσι.

4. Για ποιόν λόγο να υποβάλλουμε μηδενικές, από τη στιγμή που το 4ο 3μηνο υποβάλλεται κανονικά και χωρίς πρόβλημα:

5. Ειδικά στο 1ο και 2ο 3μηνο, σε πολλούς προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. Αν λοιπόν υποβάλλουμε θα πρέπει αυτές να είναι χρεωστικές. Δηλαδή θα βάλουμε τους ανθρώπους να πληρώσουν ενώ στο στο σύνολο να έχουν πιστωτικό; Δε νομίζω...

6. Πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες προσπαθούν να δώσουν λύσεις από τηλεφώνου, όμως, με όλο το σεβασμό προς όλους, δια τηλεφώνου δεν μπορώ να δεχθώ τίποτε.

Γι΄αυτό συνάδελφοι, αν δεν προκύψει κάτι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, τότε προτείνουμε, οι κινήσεις των αγροτών για το έτος 2014, να υποβληθούν αθροιστικά στο 4ο 3μηνο, χωρίς καμία υποβολή μηδενικών περιοδικών δηλώσεων τα προηγούμενα 3μηνα. Να επισημάνουμε ότι, έχουμε ήδη υποβάλλει το 4ο 3μηνο (και μόνο αυτό) σε πολλούς αγρότες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν θέλουν από το Υπουργείο να υποβάλλουμε και τα προηγούμενα 3μηνα, ας μας ζητηθεί γραπτώς.

Με ΠΟΛ. και όχι στον αέρα. Μέχρι να γίνει αυτό, καλό θα ήταν όλοι οι συνάδελφοι, πριν προβούν στην υποβολή μηδενικών περιοδικών δηλώσεων, να σκεφτούν πρώτα αν αυτό εξυπηρετεί κάτι ή υποκρύπτει πιθανό καταλογισμό προστίμων. Άλλωστε η μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για τους αγρότες, είναι αποτέλεσμα διάταξης και όχι αυθαίρετη απόφασή μας.Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               

Γιώργος Παπαδημητρίου                                

Ο Γ. Γραμματέας

Κώστας Λαμπρόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΦΠΑ αγρότες περιοδικές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο