«Καμπανάκι» από Ντάισελμπλουμ για εκτροχιασμό του προϋπολογισμού

Οικονομικές Ειδήσεις

30 Ιανουάριος 2015
Taxheaven.gr

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση.

Τις βάσεις της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στο νέο πρόγραμμα της χώρας και θα διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο «ατύχημα» θα επιδιώξουν να βάλουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, ενώ χθες δήλωσε ότι εάν εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε ο προϋπολογισμός θα «εκτροχιαστεί πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Στην ατζέντα του υπουργού είναι η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος και αναμένεται να ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν πως είναι πάγια η θέση του κ. Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ότι από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κάτι το οποίο, όπως εξηγούσαν, μπορεί να γίνει εάν αλλάξουν οι όροι στα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πηγή: Καθημερινή