Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Καμπανάκι» από Ντάισελμπλουμ για εκτροχιασμό του προϋπολογισμού

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ αναμένεται να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση.

Τις βάσεις της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στο νέο πρόγραμμα της χώρας και θα διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο «ατύχημα» θα επιδιώξουν να βάλουν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μέχρι να τελειώσει η διαπραγμάτευση, ενώ χθες δήλωσε ότι εάν εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε ο προϋπολογισμός θα «εκτροχιαστεί πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Στην ατζέντα του υπουργού είναι η σύγκληση μιας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος και αναμένεται να ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν πως είναι πάγια η θέση του κ. Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ότι από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να πληγούν όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κάτι το οποίο, όπως εξηγούσαν, μπορεί να γίνει εάν αλλάξουν οι όροι στα ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πηγή: Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση προϋπολογισμός Eurogroup διαπραγμάτευση ΕΚΤ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο